Sjajna kosa u nekoliko koraka: Ravna ili kovrčava, svejedno je!

Piše: CroModa, Zagreb, New York
Objavljeno 17.10.2009.

408

Ilustracija | Foto: Schwarzkopf

Ilustracija | Foto: Schwarzkopf

Sve je u super sjajnim vlasima. Što je glađa kutikula kose, više svijetla reflektira. Kad je vlas oštećena, svijetlo se apsorbira u pukotinama i oštećenjima, čineći da kosa izgleda dosadno i bez sjaja.

"Za ekstra sjaj potrebno je popuniti oštećenja i korititi styling tehnike koje će zagladiti kosu", rekao je njujorški stilist Tommy Buckett za Cosmopolitan, a prenosi javno.

Ravna kosa

Difuzija svijetlosti, rascvjetani vrhovi i masnoća rezultiraju ružnom, dosadnom kosom bez sjaja. Evo kako ćete ga vratiti:Korak 1. - Duboko čišćenje:

Koristite šampone sa dubinskim čišćenjem kako biste očistili kosu od masnoće i naslaga.


Prvo nanesite regenerator na područje od ušiju do vrhova, kako biste zaštitili vrhove od pucanja. Tad nanesite šampon na korjen kose, i dobro isperite.


- Ovim postupkom kosa će biti čista, no ne i isušena - kaže Buckett. Za poslijednje ispiranje namjestite hladnu vodu kako biste zatvorili kutikulume i izravnali površinu vlasi.


Korak 2. - Sušenje:


Posušite kosu suhim ručnikom, dodajte mlijeko za poliranje ili regenerator i rašćešljajte kosu četkom. Mlijeko za poliranje će ući u pukotine na vlasima i spriječiti da vam fen izvuče vlagu iz kose. Nakon toga nanesite pjenu za volumen i posušite kosu fenom.


Korak 3. - Stiliziranje:

Spustite glavu i sušite kosu od korjena prema vrhu. Završite sušenje sa hladnim zrakom. Nakon što vam je kosa potpuno suha, dodajte još malo mlijeka za poliranje na vrhove i sredstvo za sjaj na četku, pa još jednom dobro iščetkajte kosu.


Kovrčava kosa

Najveći problem kovrčave kose je suhoća, stoga je najvažnije dobro je hidratizirati.


Korak 1. - Hidratacija:

- Kovrčava kosa suša je od ravne, a kutikulumi su malo grublji - kaže Buckett i dodaje kako je najbolje koristiti šampone i regeneratore sa dodatnom hidratacijom.


Vlaga također kovrčama daje dodatnu težinu, što pomaže u 'rascvjetavanju' kovrča. Kako biste zadržali prirodnu masnoću kose, koja joj daje prirodan sjaj, kosu biste trebali šamponirati tek svaki drugi ili treći dan.


Korak 2. - Sušenje:

Prije stiliziranja na kosu donesite serum i kremu za kosu kako biste zagladili pukotine i povečali sjaj. Serum će vam pomoći protiv lomljenja vlasi pri češljanju. Koristite četke i češljeve sa širokom zupcima.


Korak 3. - Stiliziranje:

Omotajte kosu oko prstiju, spljoštite spirale i potegnite u zrak, kako biste oblikovali lijepe kovrče. Najbolje bi bilo kad biste ostavili kosu da se posuši na zraku ili je sušili fenom za difuzorom. Nakon suđenja poprskajte kosu sredstvom za sjaj.

VIŠE O TEMAMAsjajna kosaravna kosastiliziranje kosekovrčava kosaTommy Buckettsušenje kose
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se