Shea maslac: Zašto je koristan i kako od njega napraviti domaću kremu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 19.09.2014.

95

Shea maslac | ILustracija / YouTube

Omiljeni sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda je shea maslac, jedan od najboljih sastojaka za vašu njegu.

Shea maslac | ILustracija / YouTube

Shea maslac se, u pravilu, topi na temperaturi višoj od 34 stupnjeva, stoga se nakon nanošenja na kožu brzo upija i ravnomjerno "sjeda" na kožu, ostavljajući pritom ugodan miris. Možete ga koristiti na najrazličitije moguće načine, ono je, naprimjer, jedno od najboljih sredstava za njegu usana, a ujedno je i odlična podloga prije nanošenja ruža.

Sastojci shea maslaca imaju protuupalno djelovanje, olakšavaju bol zglobovima te spašavaju od reume, a mast koja sadrži shea maslac olakšava prehladu i pomaže prilikom iste. Shea maslac koristi se u kombinaciji s kremama i mastima što pomaže brzom prodiranju u duboke slojeve kože. Ako ste skloni izradi domaćih krema, pogledajte recept za prirodnu kremu s shea maslacem.

Recept za hidratantnu kremu s shea maslacem:

1. Rastopite u posudi iznad vruće vode komad voska, emulgator (komad maslaca, margarina, čokolade ili čak sladoleda) i shea maslac (1 komad). Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu, a tada joj možete dodati ulje jojobe ili avokada.

2. Zagrijte čistu destiliranu vodu (6 puta veću količinu od komada voska, emulgatora ili maslaca) do temperature smjese. Pomiješajte smjesu i vodu, radite to oprezno, miješajte do 5 minuta. Rezultat će biti krema koja se odlično upija, a možete je koristiti kao hidratantnu ili čak dječju.


VIŠE O TEMAMAshea maslachidratantna kremanjega usanadomaće kreme
Povezano