Ravno iz Queensa u Umag stiže legendarni Onyx

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.05.2022.

0

Onyx. Foto: promo

Onyx. Foto: promo

Ravno iz njujorške četvrti Queens na pozornicu u umaškoj laguni Stella Maris stiže legendarni Onyx koji je svojim djelovanjem utjecao na globalnu popularizaciju hip hop kulture

Legendarna hip-hop skupina Onyx već sa svojim debitantskim albumom, mitskim “Bacdafucup” iz 1993. godine zavrijedili su platinastu naknadu, ponijeli titulu najboljeg rap albuma na prestižnim Soul Train Music nagradama (1994.), a isto je izdanje utjecani The Source uvrstio među najbolje rap albume svih vremena. Među superstarove lansirao ih je ogroman singl “Slam”, koji je uveo slam ples u hip-hop kulturu. Tijekom više od tri desetljeća duge karijere objavljuju 11 studijskih albuma, od kojih je „#WakeDaFucUp“ iz 2014. bio na XXL magazinovoj listi najboljih, a čak dva su objavljena od početka ove godine (“1993” i “Onyx Versus Everybody”).

Surađivali su s bezbrojnim velikim rap imenima kao što su Wu-Tang Clan, Snoop Dogg i DMX, pa čak i s grupom Biohazard na kultom albumu „Judgement Night“. Jednog od vođa benda, MC-a Sticky Fingaz svojevremeno je otkrio veliki Jam Master Jay iz RUN D.M.C., a kroz godine je izgradio i zavidnu glumačku karijeru pojavivši se više od 80 filmova i serija, uključujući i kultnu „Žicu“. Početkom mjeseca Onxy su nastupili u velikom Friday Night Music Battleu s grupom Cypress Hill kada su demonstrirali svoje fantastične reperske vještine i sirovu energiju live nastupa koju u petak 27. svibnja donose u Umag.

Onyx, Stole, Smoke Mardeljano i Phat Phillie pridružuju se bogatoj postavi izvođača koja ovog tjedna stiže na Sea Star festival. Moćan line up svjetskih imena predvodi već najavljena techno kraljica Amelie Lens, ukrajinska senzacija i pobjednici Eurosonga KALUSH Orchestra, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, a tu su i moćna regionalna imena, koja čine trap kraljica Balkana Senidah, najpoznatiji bend regije Dubioza Kolektiv, veterani hrvatske trap scene KUKU$, hip-hop ikona Vojko V, srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta, koncertna senzacija iz Pančeva Buč Kesidi, jaka DJ i producentska imena Umek, Adiel, Brina Knauss, Insolate i Tijana T te niz superjakih imena nove generacije hip-hop & trap žanrova - 30zona, Bore Balboa, Buntai, Grše z++, Mimi Mercedez, Muha, tam i Alokin i mnogi drugi.


VIŠE O TEMAMAhip hopOnyxglazbeni festivaliSea Star Festival
Povezano