Pročitajte 'Skrovište', roman mračne i sablasne atmosfere

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.05.2020.

0

Skrovište

Skrovište

Skrovište je drugi roman C. J. Tudor, a počinje otmicom osmogodišnje Annie Thorne koja se vraća nakon četrdeset osam sati potrag

Iz pera britanske kraljice horora i krimića C. J. Tudor, čije romane kritika uspoređuje s onima Stephena Kinga dolazi Skrovište (The Taking of Annie Thorne, 2019.), roman mračne i sablasne atmosfere, s nevjerojatnim zapletima i neočekivanim obratom na kraju koji ga ističe u moru drugih.
C. J. Tudor objavila je 2018. godine svoj prvijenac naslova Čovjek od krede kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih trilera godine. Roman Skrovište njezin je drugi roman, a počinje otmicom osmogodišnje Annie Thorne koja se vraća nakon četrdeset osam sati potrage. No, Annie ne može ili ne želi reći što joj se dogodilo. Dvadeset pet godina poslije, njezin brat Joe Thorne, dobiva poruku: Znam što se dogodilo tvojoj sestri. I to se događa opet… Za Joea, najgori trenutak u njegovom životu bio je dan kada se Annie vratila… Jezivo, kao da vam je netko prislonio hladnu oštricu o vrat.
C. J. Tudor britanska je spisateljica s adresom u Nottinghamu, a Čovjek od krede njezin je prvi roman. Tijekom godina radila je kao copywriter, televizijska voditeljica, glasovna glumica i šetačica pasa. Još kao tinejdžerka obožavala je romane s mračnom i sablasnom atmosferom, posebno one Stephena Kinga. Njezin književni prvijenac omogućio joj je da ostvari svoje snove i postane spisateljica s punim radnim vremenom, pa je jurnjavu za psima i posuđivanje glasa zamijenila radom na novim romanima.

Knjiga je u prijevodu Jelene Pataki dostupna u knjižarama po cijeni od 119 kn.

VIŠE O TEMAMAC. J. Tudorknjiževnost
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se