'Predsjednica mode': Moćna Anna Wintour pozirala za BoF

Piše: Tea Marić, Zagreb, New York
Objavljeno 21.04.2017.

0

Anna Wintour

Anna Wintour

Jedna od najmoćnijih figura američke i svjetske mode, prva dama Voguea, Anna Wintour, ukrasila je naslovnicu novog broja magazina The Business of Fashion

Najmoćnija žena svjetske mode, prva dama Voguea, strah i trepet svjetskih zvijezda... Sve je to 'strašna' Anna Wintour, višegodišnja urednica američkog izdanja časopisa Vogue i bez ikakve sumnje jedna od najutjecajnijih figura na modnom planetu. Obično je u sjeni, ali sada je hrabro stala pred objektiv francuskog fotografa Patricka Demarcheliera te pozirala za naslovnicu The Business of Fashion BoF Magazinea. Ispred američke zastave, onako kako i priliči "predsjednici mode".

"Ana Wintour je u protekla tri desetljeća postala ne samo urednica Voguea i kreativna direktorica Condé Nasta nego i svojevrsna alfa i omega američke mode. Kao što je to Bob Sauerberg jednom rekao - kada bi se birala predsjednica mode, Anna bi tu ulogu dobila bez ikakve konkurencije", tako je odabir naslovnice novog broja The Business of Fashion objasnio Imran Amed, njegov osnivač i urednik.


VIŠE O TEMAMAThe Business of FashionThe Business of FashionAnna Wintourmodna industrija
Povezano


Još iz rubrike Naslovnice i editorijali