Pirelli kalendar za 2014. snimio je... pokojni Helmut Newton!

Piše: Tea Marić, Zagreb
Objavljeno 21.11.2013.

0

Izdanje kojim Pirellijev kalendar slavi svoj 50. rođendan zapravo je nastalo 1986., ali nikada prije nije objavljeno

Kako bi na pravi način proslavio svoj 50. rođendan, Pirellijev kalendar, inače jedan od najoriginalnijih marketinških "izuma" ikad, ulogu fotografa prepustio je velikoj ikoni modne fotografije, genijalcu koji već skoro cijelo jedno desetljeće nije među nama. Helmutu Newtonu! Pitate se kako je to moguće?
Izdanje za 2014. godinu bit će zapravo neobjavljeni kalendar koji je Newton snimio 1986. godine. Tada su, naime, snimljena dva kalendara, a igrom slučaja prednost je dobio onaj s potpisom britanskog fotografa Berta Sterna. Newtonove fotke u prašnjavim su arhivama čekale punih 27 godina. I konačno dočekale ono što i bez sumnje i zaslužuju.
Njemačko-australski fotograf Helmut Newton inače je rođen u Berlinu, a preminuo je 2004., u 84. godini života. Poznat je po rafiniranim, erotikom nabijenim crno-bijelim fotografijama, od kojih mnoge s pravom zauzimaju posebno mjesto u antologiji modne fotografije.

Što reći na kraju nego - još jedan sjajan i totalno neočekivan marketinški potez Pirellija!

VIŠE O TEMAMAPirelli kalendarHelmut Newtonmodna fotografijaBert Stern
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se