Pirelli kalendar slavi 50. rođendan uz šest manekenskih diva

Piše: F.W., Zagreb
Objavljeno 14.08.2013.

0

Miranda, Helena, Karolina, Alessandra, Alek i Isabeli | Foto: Peter Lindbergh

Miranda, Helena, Karolina, Alessandra, Alek i Isabeli | Foto: Peter Lindbergh

Kako bi proslavio 50. rođendan, Pirelli je okupio manekenske legende Alessandru Ambrosio, Helenu Christensen, Karolinu Kurkova, Alek Wek, Mirandu Kerr i Isabeli Fontana

Kultni Pirellijev kalendar slavi 50. rođendan! Izdanje za 2014., koje će biti predstavljeno kasnije ove godine, bit će okretanje nove stranice jedinstvenog proizvoda ovog talijanskog proizvođača guma. Sve je još uvijek pod velom tajne, ne zna se koji fotografi i modeli su u igri za 2014.

Šest ljepotica u objektivu Patricka Demarcheliera

Šest ljepotica u objektivu Patricka Demarcheliera

Po tradiciji, Pirellijev kalendar za 2014. neće se moći kupiti. Limitirano izdanje u nakladi od 20.000 primjeraka stići će na adrese pažljivo odabranih VIP poslovnih partnera.

No, u međuvremenu, snimanje prigodne slavljeničke edicije povjereno je glasovitim modnim fotografima Patricku Demarchelieru i Peteru Lindberghu, pred čijim su se objektivima našle manekenske legende svih generacija. Između ostalih bivše i sadašnje anđelice Victoria's Secreta  Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio i Isabeli Fontana, ali i ikone poput Karoline Kurkove, Alek Wek i Helene Christensen.

Pirellijev kalendar pravi je fenomen po svim pitanjima. Proteklih desetljeća snimali ga velikani modne fotografije. Spomenimo samo Richarda Avedona, Annie Leibovitz, Marija Testina i Normana Parkinsona.

"Pirelli nije posao, zaista! Radiš ono što želiš, bez ikakvih imperativa", otkrio je Patrick Demarchelier za magazin Style.

Tradicija nalaže da se snimanje odradi na egzotičnim destinacijama, pa su Pirellijeva tijela kronološki putovala od španjolske Mallorce (na kojoj je sve počelo 1964. godine), preko Sejšela, Los Angelesa, Rija i Majamija, pa sve do Botswane i brazilske Bahije.


VIŠE O TEMAMAPirelli kalendarmodna fotografijaPatrick DemarchelierPeter LindberghAlessandra AmbrosioHelena ChristensenKarolina KurkovaAlek WekMiranda KerrIsabeli Fontana
Povezano