Pašta i fažol osvojili srca Nizozemaca

Piše: CroModa, Zagreb, Den Haag
Objavljeno 13.11.2012.

1

Hrvatska gastronomija u Nizozemskoj

Hrvatska gastronomija u Nizozemskoj

Na radionici se Hrvatska mogla doživjeti kroz jela poput pašte i fažola, piletine u umaku od bijeloga vina i mediteranskih trava

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Nizozemskoj 8. studenoga je organiziralo radionicu pripremanja hrvatskih specijaliteta u sklopu filmskog festivala "Eastern Neighbours Film Festival Den Haag 2012".
Radionica se održala nekoliko sati prije prikazivanja filma "Cooking history", a cilj radionice bio je predstaviti posjetiteljima hrvatsku kuhinju te im pružiti užitak kuhanja tradicionalnih hrvatskih jela. Također, posjetitelji su imali priliku kušati hrvatske specijalitete, vina i aperitive.
Na radionici se Hrvatska mogla doživjeti kroz jela poput pašte i fažola, piletine u umaku od bijeloga vina i mediteranskih trava, rižota sa škampima te voćne salatom s likerom Maraskino, a sve to sljubljeno uz domaće rakije i vina. Sudjelovalo je 50-ak posjetitelja iz svijeta filma i turizma te nizozemski novinari koji prate segment gastronomije.

VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaEastern Neighbours Film FestivalCooking historygastronomija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se