Ovo su (po)najbolje planinarske rute u Hrvatskoj

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.10.2022.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

U ovom članku odnosimo neka od najboljih mjesta za boravak nakon vikenda punog avanture, prema odabiru Booking.com-a

Jesen je omiljeno godišnje doba mnogih putnika koji ju vole provoditi u prirodi, a jedna od najpopularnijih aktivnosti je planinarenje ili trail trčanje - trčanje po nezaštićenim stazama. Hrvatska obiluje različitim visoravnima, od slikovitih brežuljaka do planina s pogledom na more, od kojih su neke udaljene samo nekoliko kilometara od Zagreba. U ovom članku odnosimo neka od najboljih mjesta za boravak nakon vikenda punog avanture, prema odabiru Booking.com-a.

Premužićeva staza, Velebit

Prva planinarska staza na našem popisu je Premužićeva staza. To je jedna od najpoznatijih planinskih ruta u Hrvatskoj, smještena je na Velebitu i nije prezahtjevna, osim ako ne želite pješačiti svih 57 kilometara. Prvih 16 kilometara dio su Nacionalnog parka Sjeverni Velebit koju čine bogata flora i fauna, kao i najdublja jama u Hrvatskoj - Lukina jama. Za mnoge je upravo Velebit najljepša planina u Hrvatskoj i odredište broj jedan za planinarenje.

Land art, Učka

Za lagano pješačenje u prirodi možete otići na Land art stazu na Učki. Osim uživanja u nevjerojatnom pogledu, duž planinarske rute pronaći ćete umjetnička djela na mjestima gdje ih najmanje očekujete. Ova staza je nešto kraća, duga je 6.5 kilometara, stoga se može proći za nekoliko sati. Nema većih uspona, a osmišljena je da vas spoji s prirodom.

Japetić, Jastrebarsko  

Planinarenje je jedan od najzabavnijih i najzdravijih oblika rekreacije, a Japetić se često nađe na popisu mnogih avanturista. Ovo mjesto popularan je izbor za jednodnevne izlete, a smatra se najvišim vrhom prelijepog Žumberačkog gorja na 879m nadmorske visine. Panoramski pogled s vrha oduzet će vam dah.


VIŠE O TEMAMAplaninarenjeBooking.comUčkaVelebitPremužićeva stazaJapetić
Povezano