Highlander Medvednica, planinarenje s pogledom na Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.06.2024.

0

Foto: Highlander Medvednica

Foto: Highlander Medvednica

Planinarenje, druženje te uživanje u lijepoj prirodi na planini na koju se Zagreb naslanja čini Highlander Medvednica osobitom pričom

Planinarsko druženje Highlander Medvednica ove se godine održava od 7. do 9. lipnja. Uz lijepu prirodu, odlično druženje i promociju zdravog načina života, Highlander Medvednica specifičan je i po tome što je u neposrednoj blizini glavnoga grada jedne države, zbog čega je sudionicima lakši dolazak.

Planina Medvednica nalazi se sjeverno od Zagreba, a njezin najviši vrh Sljeme (1033 metra nadmorske visine) popularno je izletište Zagrepčana, s bogatim ugostiteljskim sadržajima te prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima.

Highlander Medvednica se događa u dva formata. Highlander Lyra, nazvan po glazbenom instrumentu lira koja simbolizira ravnotežu i harmoniju, traje jedan dan, i to 8. lipnja. Ukupna je dužina trase 25 kilometara i obećava uzbudljivu avanturu i iznenađenja te je – upozoravaju organizatori – unatoč kratkom formatu po zahtjevnosti i fizičkom naporu daleko od „obične nedjeljne šetnje.“

Highlander Pegasus Medvednica dobio je ime po zviježđu na sjevernom nebu nazvanom po krilatom konju Pegaz iz grčke mitologije. Duljinu od 49 kilometara zahtjevne i zanimljive trase planinari će proći u tri dana, ujedno uživajući u prekrasnoj prirodi, svježem zraku, zanimljivom druženju i zabavi.

Inače, zanimljivo je da je planinarsko događanje Highlander krenulo upravo iz Hrvatske te se proširilo u 15 zemalja svijeta.


VIŠE O TEMAMAHighlanderMedvednicaplaninarenje
Povezano