Highlander Medvednica kao poziv na uživanje u čistoj prirodi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.10.2022.

0

Foto: Ana Soldo Dučić/Petar Dučić/Shutterstock

Foto: Ana Soldo Dučić/Petar Dučić/Shutterstock

Od 28. do 30. listopada Zagrepčani će imati priliku malo pobjeći iz grada te postati Highlanderi na najvišem zagrebačkom vrhu, Sljemenu

Zbog ubrzanog načina života i svakodnevnih obveza, sve manje vremena odvaja se za opuštanje i odmaranje u prirodi. Uz to, ovisnost o modernoj tehnologiji i dostupnosti u svakom trenutku dana odmaže u punjenju baterija aktivnostima i boravkom na svježem zraku.

Highlander je najveći planinarski događaj koji spaja planinarenje, čovjeka i netaknutu prirodu u jedinstvenu avanturu života. Planinarska manifestacija se proširila u 17 zemalja diljem svijeta i time omogućila uživanje u atraktivnim stazama smještenim na veličanstvenim lokacijama koje nude najljepše prizore i poglede s visine. Nakon velikog iskoraka za brend s uspješno završenom sezonom u regiji i po prvi puta održanim događajem u Americi, zagrebačka gora Medvednica od 28. do 30. listopada po prvi puta će postati centar planinarenja. Upravo je dostupnost lokacije smještene iznad metropole bila okidač za organiziranje ovog festivala u jedinom glavnom gradu na popisu Highlander destinacija.

Highlander podržava Turistička zajednica grada Zagreba, čija je direktorica Martina Bienenfeld ovom prigodom izjavila: "Aktivan odmor privlači sve veći broj ljudi, stoga mi je posebno drago da će se Highlander uskoro održati u Zagrebu. Naime, ovakva vrsta događanja jedan je od najboljih načina za upoznavanje i potpuni doživljaj destinacije jer se kroz interakciju stranih i domaćih sudionika, povezuju naše lokalne prednosti i potencijali sa sve većom potrebom ljudi za zdravim načinom života."

Trodnevni izazov od 59 kilometara idealan je za cijelu obitelj, a uz to omogućuje i bijeg od svakodnevne užurbanosti koje donosi glavni gradi. No, oni najbrži i oni koji zaista imaju samo vikend na raspolaganju, planinarsku avanturu bez problema mogu završiti i u 2 dana. Ruta prati Medvedničku transverzalu obojanu u živopisne boje koje su prepune prirodnih dragulja kao što su: slap Sopot i ribnjak Kraljičin Zdenac. Sudionici će prepješačiti preko 500 kamenih stuba zvanih Horvatove stube, svim čulima doživjeti teren sličan Velebitu i istražiti veličanstvenu planinu koja se uzdiže iznad Zagreba kroz jedinstveni planinarsku avanturu. Sudjelovati mogu svi oni koji su spremni testirati vlastite granice, osvijestiti što nam priroda daje i žele iskusiti nešto novo.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za Highlander 55, rutu u dužini od 59 kilometara koja će sa startom u Susedgradu i s ciljem u Sesvetama trajati tri dana. Predložena dionica prolazit će kroz četiri kontrolne točke: Planinarski vrh Kameni svati, Planinarsko sklonište Falat, najviši vrh Sljeme te Planinarski dom Lipa-Rog. Na istima će sudionici moći umiriti misli jogom, slušati glazbu uz logorsku vatru te ono najbitnije, zaboraviti na svakodnevne obveze, opustiti um i u potpunosti se spojiti s prirodom.

Highlander Medvednica savršena je prilika za stanovnike Zagreba da ostave užurbani radni tjedan iza sebe i prepuste se uživanju u čistoj prirodi koja se nalazi nadomak gradu. Jedno je sigurno, tri dana u planinama uz odlično društvo zaljubljenika u planinarenje i prirodu iznjedrit će cjeloživotno iskustvo koje će se dugo pamtiti. Broj slobodnih mjesta je ograničen, a vrijeme za registracije limitirano. Upravo zato organizatori pozivaju sve zainteresirane da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme.


VIŠE O TEMAMAplaninarenjeHighlanderMedvednicaMartina Bienenfeld
Povezano