Outlook i Dimensions festival odgođeni za ljeto 2021. godine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.05.2020.

0

Outlook

Outlook

Outlook festival će se tako održati od 29. srpnja do 2. kolovoza, a Dimensions festival od 12. do 16. kolovoza 2021. godine

"Poštujući upute nadležnih institucija, teškog srca objavljujemo kako se Outlook i Dimensions festivali neće održati ovo ljeto. Ova odluka je došla uslijed otkazivanja cijelog festivalskog programa u The Garden Resortu, a razlog je aktualna globalna kriza. Outlook i Dimensions festivali tako se odgađaju za iduće ljeto. Odluke Vlade Republike Hrvatske, kojima se definiraju 'mjere' podrazumijevaju zabranu javnih događanja i okupljanja, bez jasnog datuma do kada će to trajati, uz najave europskih vlada o zabrani javnih okupljanja u sljedećim mjesecima i međunarodnih zabrana putovanja koje su na snazi", stoji u priopćenju organizatora festivala Outlook i Dimensions.

Outlook festival će se tako održati od 29. srpnja do 2. kolovoza, a Dimensions festival od 12. do 16. kolovoza 2021. godine. Budućnost se možda čini dalekom, ali vjerujte nam, isplati se čekati.

"Zaista smo tužni zbog činjenice da se Outlook i Dimensions festivali neće održati ove godine. Ovo je prvi put u 13 godina da se Outlook neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost lokalnog stanovništva našom glavnom zadaćom." - kaže Noah Ball, direktor Outlook i Dimensions festivala.

"Teška srca moramo najaviti da će događaji ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom biti odgođeni na 2021. godinu zbog trenutnog utjecaja pandemije koronavirusa. Svi smo pomno promatrali situaciju tijekom proteklih tjedana, nadajući se da postoji šansa za povratak normalnom životu u srpnju. Ipak, postalo je jasno da će se mjere lokalnih vlada, zabrane međunarodnih putovanja i velikih okupljanja nastaviti u idućim mjesecima, zbog čega nemamo izbora nego donijeti ovu tešku odluku. Sigurnost i zdravlje naše zajednice, osoblja i gostiju shvaćamo jako ozbiljno i slijedit ćemo javno-zdravstvene upute za sprečavanje širenja svjetske pandemije." - izjavio je Nick Colgan, domaćin The Garden Resorta u Tisnom.


VIŠE O TEMAMAOutlook FestivalDimensions Festivalglazbeni festivaliNoah BalNick Colgan
Povezano