Marijana Batinić o štiklama, trendovima i dizajnerici za koju će svi čuti

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 20.12.2017.

52

Marijana Batinić | Foto: Instagram / Marijanin privatni album

Marijana Batinić | Foto: Instagram / Marijanin privatni album

Stylish ili cosy, klasika ili bunt, štikle ili tenisice, samo su neka od pitanja koja smo postavili popularnoj voditeljici i fashionistici Marijani Batinić

Razgovarali smo s poznatom fashionisticom Marijanom Batinić, jednom od najbolje odjevenih dama u Hrvatskoj. Stylish ili cosy, klasika ili bunt, štikle ili tenisice, samo su neka od pitanja koja smo postavili popularnoj voditeljici.

CroModa: Marijana, mnogi te svrstavaju u krug najbolje odjevenih Hrvatica, koliko ti je moda bitna?

Marijana Batinić: Pa za nekakve prigode, evente, domjenke volim se lijepo odjenuti i biti stylish, ali privatno hodam u najobičnijim trapericama i vestama. Volim se poigrati modom, ali što sam starija - važnije mi je da je sve cosy, odnosno toplo i udobno.

Doživljavaš li sebe kao modnu buntovnicu ili si više klasičan tip?

Marijana Batinić | Foto: Privatni album

Marijana Batinić | Foto: Privatni album

– Ja bih rekla da se odijevam klasično s pomakom... Pratim i trendove, ali ne slijepo. Možda se i zaljubim u nekakav statment komad, ali ako mi ne stoji - nema šanse da ću ga odjenuti.
 
Kakva moda te privlači, a od kakve bježiš?

– Nisam od šljokica, osim ako je Nova godina, sve manje se vidim u poliesteru makar izgledao senzacionalno, ne volim po danu odavati dojam kao da sam spremna za večernji izlazak, ne vidim se ni u plastici devedesetih.

Marijana Batinić: 'Uskoro će svi čuti za Ivu Gradišar'

Marijana Batinić: 'Uskoro će svi čuti za Ivu Gradišar'

Volim razne stilove, važno mi je da mi se sviđa odraz u ogledalu i teško da me prijateljice ili suprug mogu uvjeriti da nešto dobro izgleda na meni ako mi nije 'sjelo' na prvu.

Često si pod mikroskopom modnog suda, osjetiš li pritisak zbog toga?

– Prorijedila sam odlaske na javna događanja, pa se ne uređujem toliko često kao nekad, tako da pritisak ne osjećam. Nekad sam osjećala stres jer sam zbog obaveza znala kasniti na dogovoreno, a u takvim trenucima znalo mi se dogoditi da mi se po odjeći izlije tekući puder, ili još gore razbije parfem po beige cipelama... To je ta vrsta pritiska...

Kada bi to bilo moguće, koji dizajner bi bio tvoj privatni stilist?

– Iva Gradišar, stilistica koja se brine za mene na televiziji još uvijek je nepoznata dizajnerica, ali uskoro će svi čuti za nju.

Marijana je po mnogima jedna od najbolje odjevenih Hrvatica

Marijana je po mnogima jedna od najbolje odjevenih Hrvatica

Vidiš li se u dizajnerskim vodama?


– Pa imam neke planove upravo s ovom divnom mladom dizajnericom.

Koji je tvoj vječni must-have komad, što uvijek moraš imati u ormaru?

– Vojničke, rokerske, bajkerske ili kaubojske čizme. Ne mogu im odoljeti. Ni ne želim više.

Poredaj po važnosti: štikle, gležnjače, tenisice, balerinke.
 

– Vi ste poredali. Iako najčešće nosim gležnjače, i dalje po meni žena najbolje izgleda u štiklama.

Primjećen je i tvoj humanitarni angažman vezan za djecu. Sada kao mama misliš li da si kao dijete nekada imala manje ili više u odnosu na današnje mališane?

Marijana: 'Imala sam manje nego što moje dijete ima danas'

Marijana: 'Imala sam manje nego što moje dijete ima danas'

– Imala sam manje nego moje dijete danas, ali nisam se osjećala loše zbog toga. Nije se toliko primjećivala razlika medju djecom. Nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da u Hrvatskoj ima gladne djece, kao društvo moramo učiniti sve da im osiguramo sretno djetinjstvo i iz tog razloga spominjem hvalevrijednu akciju P&G-a i Kauflanda te HCK-a koji su uz pomoć kupaca nacrtali osmijeh na lica mnogih mališana. Brojnima među nama savršeno je prirodno da imamo sve što nam je potrebno za zdrav i veseo život, ali nisu svi te sreće. Nekada jednostavno zaboravimo da male stvari mogu biti izvorom velikog veselja. Pozivala sam naime sve da u studenom sudjeluju u akciji, nije bilo potrebno napraviti ništa što trenutno već ne rade ili kupovati nešto što im ne treba. Samo su tijekom studenog trebali posvetiti malo više pozornosti tome koje proizvode kupuju na dnevnoj i tjednoj bazi u Kauflandu, jer su već samim tim izborom mogli pomoći.


VIŠE O TEMAMAMarijana BatinićIva Gradišar
Povezano


Još iz rubrike Interview