Knjigu 'Goli' Ivana Hercega osvojili su...

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.12.2011.

14

Ivan Herceg: Goli

Ivan Herceg: Goli

U suradnji s knjižarom Profil, poklanjamo vam dvije knjige 'Goli' Ivana Hercega. Promocija knjige održat će se u srijedu 14. prosinca u Profil megastoreu u Zagrebu.

Nakon niza zapaženih i nagrađivanih pjesničkih zbirki Ivan Herceg napisao je prvu knjigu proze – senzibilnu i tankoćutnu kao što su i njegove pjesme, ali i oporu i provokativnu.
Upravo u spajanjima i razdvajanjima, strasti i sukobima njegovi se likovi ogoljuju doslovno i metaforički te se razotkriva sva nemoć pojedinca s kraja 20. i početka 21. stoljeća u pokušaju da voli, da bude prijatelj, da preživi…
Njegovi junaci, čvrsto uklopljeni u tmurnu svakidašnjicu poslijeratne Hrvatske i tranzicijskog doba, u rasponu od propalih studenata i narkomana, preko preljubnika i novinara uljuljkanih u redakcijsku rutinu do deziluzioniranih i dezorijentiranih branitelja, pokušavaju razriješiti svoje i tuđe grijehe iz prošlosti kako bi mogli nastaviti dalje, ali tamo dalje… opet ih čekaju opasni i nepredvidivi odnosi sa ženama i muškarcima.

Promocija knjige 'Goli' Ivana Hercega održat će se u srijedu 14. prosinca u Profil megastoreu (Bogovićeva 7) u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Jagna Pogačnik, Dalibor Šipraga i urednik knjige Velimir Visković.

O Ivanu Hercegu

Pjesnik, prozaik i urednik. Rođen je 1970. u Krapini. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je hrvatski jezik i književnost i južnoslavenske filologije. Živi u Zagrebu.

Pjesme su mu prevedene na poljski, mađarski, makedonski, slovenski, bugarski, rumunjski, španjolski, kineski i engleski jezik. Izvršni je urednik u časopisu Poezija, urednik u Biblioteci Poezije i suorganizator festivala Stih u regiji (SUR). Objavio je knjige pjesama: Naša druga imena, nagrada ''Goran'' za mlade pjesnike; Noć na asfaltu, nagrada ''Zdravko Pucak''; Snimke zemaljskih uzdaha, Anđeli u koroti, Nepravilnosti, Koliko naju bo ostalo, Snimke zemaljskih uzdaha.

Knjižara Profil poklanja vam dvije knjige "Goli"

Dobitnice: Adriana Cvitkušić (Vinkovci) i Ema Briški (Zagreb). Nagrade stižu poštom. Čestitamo!

VIŠE O TEMAMAIvan Hercegknjižara Profilknjiževnostnagradna igrapoezijaProfil megastoreJagna PogačnikDalibor ŠipragaVelimir Visković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se