Od gaminga do književnosti, evo što donosi 14. Weekend

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.09.2021.

0

Kristina Jankjović

Kristina Jankjović

Novi Weekend održat će se u Rovinju od 23. do 26. rujna na dobro poznatoj lokaciji, u staroj Tvornici duhana uz slogan #živioživot

Umjetna inteligencija, gaming i književnost samo su neke od tema koje će regionalni stručnjaci predstaviti na 14. Weekend Media Festivalu koji i ove godine donosi aktualne trendove iz struke. Novi Weekend održat će se u Rovinju od 23. do 26. rujna na dobro poznatoj lokaciji, u staroj Tvornici duhana uz slogan #živioživot.
Razvoj novih naprednih tehnologija utječe na sva područja ljudskog djelovanja, a od onoga što ne razumijemo često nas hvata strah. Jesu li ljudi suvišni u srazu sa sve naprednijom umjetnom inteligencijom ili nam je ona zapravo potrebnija neko ikada? Je li digitalna revolucija već gotova ili zapravo tek počinje znaju Marko Lukičić, direktor tvrtke Acquaint, poznati hrvatski astronom i voditelj Zvjezdarnice Višnjan, Korado Korlević i Sašo Dimitrijevski iz Pristopa. Pokušat će odgovoriti na aktualno pitanje „Trebamo li se bojati umjetne inteligencije“, a panel moderira programer, znanstvenik i poduzetnik Davor Runje (CISEx).
Ljubitelji videoigara sigurno neće propustiti panel „Kako je gaming promijenio svijet?“ na kojemu će osnivač i izvršni direktor Two Desperadosa Vojislav Milutinović, izvršna menadžerica Srpske asocijacije industrije video igara Kristina Janković i direktor i osnivač Nanobita Alan Sumina objasniti važnost gaming industrije. Panel moderira Jovana Tomić (Comms Coach), domaćin panela je Boško Đorđević (GRAND GAMING OPEN / Games.con), a sudionici će imati priliku čuti sve o karakteristikama modernih videoigara i saznati ima li u svijetu gaminga mjesta za marketinške stručnjake.

Poduzetnici nemaju pozitivan imidž u hrvatskom društvu. Tako barem tvrdi istraživanje Ekonomskog instituta prema kojem je ova tvrdnja istinita za čak trećinu ispitanih studenata ekonomije. Je li moguće da stigma pretvorbe i privatizacije i danas kreira ključni dojam o djelu društva koji se u razvijenim državama smatra pokretačem razvoja? Ili se radi o problemu kompleksnije prirode i posljedici specifičnog kulturološkog naslijeđa? O ovim će pitanjima raspravljati predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan i prof. dr. sc Stjepan Orešković (M+ Grupa) u panelu „Poduzetnik: državni prijatelj broj jedan“ koji moderira zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović.

Oni koji uživaju čitajući dobru knjigu ne smiju zaobići panel „Čitaj me nježno“. Spisateljica i sveučilišna profesorica Julijana Matanović i hrvatski akademik, književnik i prevoditelj Pavao Pavličić, najbolje razumiju ulogu književnosti u suvremenom društvu. Govorit će o izazovima s kojima su današnji pisci suočeni kao i o ulozi dobrog PR-a u uspjehu književnog djela. Panel će moderirati Dražen Ilinčić, pisac i novinar HRT-a.

VIŠE O TEMAMAWeekend Media FestivalKristina Janković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se