Što donosi drugo i još veće izdanje HR.Weekenda

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.05.2024.

0

Zvonimir Galić i Mitja Ružojčić. Foto: Zvonimir Barišin, PIXSELL

Zvonimir Galić i Mitja Ružojčić. Foto: Zvonimir Barišin, PIXSELL

Drugo izdanje iznimno uspješnog HR.Weekenda održat će se i ove godine u sklopu Weekenda.17, i to u periodu od 19. do 22. rujna u Rovinju

Ovo još veće izdanje predstavit će posjetiteljima nove, aktualne i modernije interdisciplinarne teme i najveće svjetske stručnjake iz raznih područja povezanih s HR-om.

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend oduševio je sve HR profesionalce, voditelje ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike tvrtki, a organizatori ove godine dovode još više  vrhunskih stručnjaka i predavača koji će raspravljati o sveprisutnoj temi umjetne inteligencije u kontekstu radnog okruženja, business strani HR-a, mentalnom zdravlju, autentičnosti organizacija, propitivanju postojećih HR praksi te brojnim drugim stručnim temama.

„Ponosni smo što je HR.Weekend prošle godine dobio svoju samostalnu pozornicu na neizostavnom Weekend Media Festivalu i postao ključna platforma za sve profesionalne u području ljudskih resursa. Od drugog izdanja HR.Weekenda u rujnu posjetitelji mogu očekivati još bogatiji program, inspirativne vrhunske stručnjake i brojne neformalne prilike za umrežavanje. Naš cilj je stvoriti jedinstveni prostor za razmjenu znanja i iskustava, a nema boljeg prostora od rovinjske Stare tvornice duhana i nadaleko poznate atmosfere Weekend Media Festivala“, poručio je Daniel Ackermann, suosnivač HR.Weekenda i CEO agencije Degordian.

Moderniji pristup HR temama

Organizatori otkrivaju kako će se i na ovogodišnjem izdanju teme iz područja ljudskih potencijala obrađivati interdisciplinarno. Tako će jedan od najpoznatijih kliničkih psihologa s Harvarda dr. Marc Schulz govoriti o tome kako HR stručnjaci mogu bolje razumjeti odnose između zaposlenika, potaknuti pozitivnu radnu kulturu te kako se pojedinci razvijaju tijekom svoje profesionalne karijere. Dr. Schulz, kojeg u Rovinj dovode Algebra MBA Poslovna škola i Planetopija, ujedno je i koautor popularne knjige „Dobar život“ koja se temelji na najduljem longitudinalnom istraživanju sreće na svijetu, a traje već osam desetljeća.

Iz New Yorka na HR.Weekend dolazi i Ndidi Massay, potpredsjednica za radnu kulturu i inicijative za raznolikost u CBS Sportsu. Massay upravo tamo razvija, provodi i mjeri inicijative za raznolikije, pravednije i inkluzivnije radno okruženje, o čemu će govoriti na drugom HR.Weekendu.
Ovogodišnji program napravit će mali odmak od tema generacijskih razlika kojima se HR zajednica intenzivno bavila u proteklim periodima te će se posvetiti podizanju svijesti o razvoju programa za sve skupine zaposlenika. Tako će se stručnjaci pozabaviti potrebama razvoja programa za zaposlenice u perimenopauzi-menopauzi-postmenopauzi, kao i pripremama zaposlenika za ogromnu životnu promjenu, odnosno odlazak u mirovinu.

Dio programa bit će posvećen autentičnosti koja je protkana kroz cijeli ovogodišnji festival. Tako će se razgovarati o tome koliko je važno da korporacije razvijaju vlastite prakse, a ne preuzimaju modele drugih korporacija, kao i o važnosti autentičnog leadershipa, tj. razvijanju vlastitog korporativnog identiteta. Organizatori navode kako će ove godine prikazati što više studija slučaja, ali i otvoriti još novih tema poput one; ima li mjesta za psihoterapiju u kontekstu razvoja ljudi.
Uz sve nabrojano, HR.Weekend će se baviti i procesima ponovne integracije zaposlenika  budući da se u HR zajednici pokazala potreba za razgovorom o programima koji ciljano pripremaju organizaciju, ali i same zaposlenike za povratak nakon razdoblja duže odsutnosti.


VIŠE O TEMAMAWeekend Media FestivalRovinj
Povezano