Novi projekt i kolekcija modne dizajnerice Martine Herak

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.06.2020.

0

Martina Herak

Martina Herak

Talentirana Istrijanka Martina Herak predstavlja ručno oslikanu kolekciju koju prati zanimljiv projekt

Prirodni materijali, asimetrija, razigranost, unikatnost – sve ovo opisuje novu kolekciju modne dizajnerice Martine Herak, prepoznatljive po svojim zanimljivim krojevima i jedinstvenim kolekcijama. Kao i mnogi kreativci, vrijeme izazvano aktualnom krizom Herak je iskoristila za stvaranje nove kolekcije ali i projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy", koji je nastao, kako i sama dizajnerica kaže, spontano ali s puno ljubavi.
Naime, nije nepoznanica kako je ova talentirana Istrijanka sa zagrebačkom adresom već godinama dio Likovne kolonije u Rovinju, te je prošle godine po prvi put, nakon fotografija, odlučila izložiti slike. Pozitivne kritike dale su joj vjetar u leđa, pa je vrijeme nakon dizajniranja i rada na novim kolekcijama, provodila slikajući i stvaranju novih umjetničkih djela. Sve je to bio okidač za stvaranje projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy".
"S obzirom na to da smo morali biti u svojim domovima, odmah sam se naoružala slikarskim platnima, bojama i tkaninama. Gledajući svoje slike, shvatila sam da bi bilo zanimljivo napraviti kolekciju u kojoj bih sama oslikavala tkanine, što sam i učinila. Iako mi ostanak u četiri zida nije teško pao, kreativnost sam shvatila kao jedan oblik terapije", objasnila je Martina Herak.

Model je Zita Zarevski

Model je Zita Zarevski

Tako je nastala kolekcija u kojoj je dizajnerica spajala dijelove oslikanih tkanina, modelirajući ih na svoj već prepoznatljivi način i stvarajući od njih jedinstvene i vrlo nosive odjevne predmete koji će zasigurno naći mjesto u ormaru svih ljubiteljica umjetnosti i dizajna.

Martina Herak

Martina Herak

Uskoro počinje i proizvodnja spomenutih proizvoda te cijela linija ambalaže s potpisom ove svestrane dizajnerice.

VIŠE O TEMAMAMartina Herak
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se