Nohaa: 'Naše torbice su unikatne, posebne i nosive'

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 16.05.2013.

94

Torbe by Nohaa

Torbe by Nohaa

Upoznajte Ivicu Nolu (25) i Rijanu Hadžić (25), dizajnerice koje stoje iza mladog i perspektivnog branda torbi Nohaa

CroModa: Kako ste se odlučile izrađivati baš torbice?

Nohaa: Nohaa se osim torbicama bavi različitim odjevnim i modnim dodacima, ali kako su trenutno na tržištu najtraženije torbice, orijentirale smo se na njihovu proizvodnju i prodaju različitih modela.

Predstavite nam malo Nohaa torbice.

- Nohaa je nastala u prosncu 2009. godine prijavljivanjem na jedan natječaj časopisa Cosmopolitan. kao pobjednice istog dizajnirale smo i izradile unikatne broševe koji su se prodavali s parfemima Naomi Campbell u Hrvatskoj i BiH. Nakon toga se priča nastavila izlaganjem na različitim modnim događanjima, kao što su Moda sa šlagom i Fashion Incubator. Najveći uspjeh Nohaa je ostvarila prolaskom u finale Fashion Incubatora 2011., gdje smo se predstavile kolekcijom odjeće Crna kraljica 1,2,3.

Nohaa

Nohaa

Rodom  smo iz Podgore u blizini Makarske. Poznajemo se još iz srednje škole, gdje smo išle zajedno u razred, no tek dolaskom u Zagreb i upisivanjem istog fakulteta započeli smo suradnju.

Gdje se vaše torbice mogu kupiti, kako se kreću cijene?

- Trenutno se sva naša prodaja odvija putem interneta, ali u bliskoj budućnosti planiramo otvoriti i prvu 'offline' trgovinu. Kako naše proizvode uglavnom kupuju mlade djevojke, studentice koje nemaju baš velike prihode, pokušavamo cijene prilagoditi svima. Torbice koštaju od 200 do 450 kuna.

Najdraži svjetski dizajneri torbi?

- Marc Jacobs i Viktor & Rolf. Upravo je V&R-ova fascinantna revija Flowerbomb ono čemu težimo!

Što vas inspirira?

- Sam materijal, ali i djevojke koje nose naše modne dodatke. Pokušavamo kreirati unikatne, posebne i nosive torbice, želimo da curama koje ih nose upotpune styling, da se osjećaju lijepo, ali i da budu primijećene.


VIŠE O TEMAMANohaaIvica NolaRijana Hadžić
Povezano