Niska bisera na finalu CAP-a: Perić, Lamut, Pavlin, Twins i Zigman

Piše: Ana Belić, Foto: Goran Matijašec
Objavljeno 27.10.2013.

50

Teo Perić za Mak

Teo Perić za Mak

Finalna večer jesensko-zimskog Cro A Portera ponudila nam je nekoliko jako dobrih revija. Kraj je bio rezerviran za spektakularan show u režiji Juraja Zigmana.

Teo Perić je inspiraciju za svoju novu kolekciju za MAK pronašao u Eviti Peron, jednoj od najfascinantijih žena u povijesti. Kolekcija jednostavno nazvana "Eva" oličenje je elegancije i profinjenosti. Ženstvene duge haljine i suknje ukrašene su cvjetnim motivima ili mašnama, te su kao stvorene za hrabre i moderne žene koje vjeruju u sebe. Fantastični kaputi u pastelnim bojama savršeno se uklapaju u sadašnje trendove, pa smo sigurni da će ih fashionistice naprosto obožavati. Teo je bio inspiriran i samim materijalima, koji svojim uzorcima daju dašak nekadašnjeg glamura.

Sonja Lamut opravdala očekivanja

Sonja Lamut

Sonja Lamut

Za razliku od prethodne večeri, kada je sve bilo crno, ove večeri dizajneri su nam prikazali mnoštvo boja i uzoraka. To je učinila i Sonja Lamut razigranom kolekcijom u znaku boje senfa i pastelnih tonova. Karirano se pojavljuje kao jedan od glavnih uzoraka, a maksi pletene kape kao glavni zimski modni dodatak. Vidjeli smo mnošto lijepih i ženstvenih haljina, kombinezona, kaputa i jaknica, koje su ponekad bile djelomično napravljene od krzna. Miljenica domaće modne scene je i novom kolekcijom opravdala očekivanja.

Boris Pavlin okrenuo ploču... i nije razočarao!

Boris Pavlin

Boris Pavlin

Dizajner najpoznatiji po izradi bajkovitih unikatnih ženskih haljina, Boris Pavlin, odlučio je u potpunosti okrenuti ploču, te ove sezone napraviti mušku kolekciju. Baš kao i dizajniranje haljina, i ovo mu je odlično pošlo za rukom. U Pavlinovoj muškoj kolekciji prevladavali su zemljani tonovi i oversized pletivo, savršeno za zimu. Vrlo je interesantan način ukrašavanja hlača brojnim remenjem i džepovima, koji daje jako cool i ležeran osjećaj tim komadima. Odlične su bile i kožne jakne!

Twins by Begović & Štimac: Delikatno i moćno!

Twins

Twins

Damir Begović i Domagoj Štimac, modni dvojac zaslužan za brand Twins, pokazao je vrlo dobru kolekciju za jesen/zimu 2013/2014. Zemljani tonovi u kombinaciji sa raznim tribal printevima, te kasnije i printevima šumskih životinja, zasigurno će ostaviti dobar dojam. Povremenim ubacivanjem boja poput plave, crvene ili ružičaste, ili uzoraka poput kariranog, dizajneri su razbili monotoniju samih zemljanih boja. Za kraj ove divlje, šumske kolekcije vidjeli smo nekoliko krasnih dugih haljina u prljavoružičastoj boji, koje su djelovale delikatno i moćno u isto vrijeme.

Sjajni Zigman za kraj

Zigman

Zigman

Upotrebljavajući tartan kao glavni fokus svoje kolekcije, Zigman se pridružio ostalim dizajnerima koji su upravo ovaj uzorak prepoznali kao jedan od najvećih trendova sezone. Kaputi, jakne, suknje, haljine - sve je kod Zigmana u tartanu. Na pojedinim komadima dizajner je ovaj uzorak kombinirao sa perjem ili printom inspiriranim renesansnim slikama, baš kao Dolce & Gabbana za ljeto 2013. Za kraj moramo zamijetiti da Zigmanova revija već dugo nije djelovala ovako cool, naročito jer su ovaj put izostale ultrakratke-ultrauske stretch haljinice sa ponavljajućim printom.

> Kolekcija koja oduzima dah: Zigman oduševio Zagreb!

VIŠE O TEMAMACroAPorterJuraj ZigmanTwins by Begović & ŠtimacSonja LamutTeo PerićDamir BegovićDomagoj ŠtimacBoris PavlinSchwarzkopf Cro A Porter
Povezano