Nekoliko odličnih ideja za promjenu zavjesa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.04.2020.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Zavjese su često zanemarene, no dodavanje novih zavjesa u novoj boji ili uzorku može prostoriji dati potpuno nov izgled

Ponekad je mala promjena sve što vam je potrebno da u prostoriju udahnete potpuno drugačiji ugođaj. Zavjese su često zanemarene, no dodavanje novih zavjesa u novoj boji ili uzorku može prostoriji dati potpuno nov izgled. Evo što nam Ikea savjetuje.

Ljeto je vrijeme za otvaranje doma i puštanje svjetlosti u prostor. "Osjećam snažan poriv da sve bude svijetlo i lagano", otkrila je Nina, koja je s nama podijelila svoje savjete kada nas je pozvala u svoj prekrasni minimalistički dom.

Dvostruki francuski prozori ključni su element u blagovaonici / dnevnoj sobi otvorena plana ove obitelji. Nina mijenja stil i boje zavjesa da bi u prostor propustila više svjetlosti i stavila prozore u središte pozornosti.

Odlučite se za slojeve zavjesa

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Ako želite jednostavan način upravljanja razinom svjetlosti u sobi, odlučite se za slojeve zavjesa. Pokušaj objesiti dva seta zavjesa od tkanina različitih težina. Lagana, prozirna zavjesa održat će sobu svijetlom, no i pružiti vam meku, prigušenu svjetlost. Uparite je sa zavjesama od teže tkanine i tako smanjite količinu svjetlosti ili je u potpunosti blokirajte kad je to potrebno.

Monokromatski efekt

Monokromatski efekt

Monokromatski efekt

Želite li eksperimentirati s bojama, no nemate hrabrosti? Umjesto klasične crno-bijele kombinacije, odlučite se za tradicionalni uzorak u neočekivanoj kombinaciji boja, kao što su kvadrati bijele i zelene boje.

Grafički uzorak

Prirodni grafički uzorak

Prirodni grafički uzorak

Tekstili su jednostavan način uvođenja ugođaja boravka na otvorenom u unutrašnjost doma. Upotrijebite tkanine s dizajnima utemeljenim na uzorcima prirode i svom interijeru pružite ugodnu, prirodnu ljepotu.

Detalji kao osvježenje

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Osnovni dizajni ne moraju biti dosadni. Potražite složene detalje, kao što su izvezeni ukrasi na Ikea SPARVÖRT prozirnim zavjesama i svojim prozorima dodajte više karaktera.


VIŠE O TEMAMAzavjeseIkeauređenje domainterijeri
Povezano