Najbolja ulja za brži rast kose

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 19.02.2015.

915

Ilustracija | Foto: Pantene

Ilustracija | Foto: Pantene

Ulja za kosu nude vam niz prednosti, a izdvojili smo 3 koja stimuliraju brži rast kose

Ako želite imati dužu kosu i smatrate da vam kosa presporo raste, okrenite se prirodi i probajte neko od 3 ulja za kosu poznata po tome što potiču brži rast kose. Osim toga, svako od njih ima niz dodatnih prednosti:

1. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje jača i hidratizira kosu, sprječava pucanje vrhova i smanjuje suhoću. Osim toga, ono izvrsno stimulira brži rast kose. Prodirući duboko u kosu, ono je intenzivno hrani, a ako ga rasporedite po cijeloj duljini kose, ulje je čini mekšom. Najbolje ga je koristiti u sljedećoj kombinaciji: u 200 grama toplog kefira dodajte žlicu ricinusovog ulja. Temeljito promiješajte i nanesite na vlasište. Utrljajte u njega, omotajte glavu ručnikom, a nakon 30 minuta isperite šamponom. Radite ovu masku jednom u dva tjedna.

2. Ulje ružmarina

Ulje ružmarina zagrijava vlasište i time stimulira dotok krvi. Na taj način, ono pomaže rastu kose te sprječava njezino ispadanje. Koristiti ga je lako, jednostavno dodajte 8-10 kapi ovog ulja u šampon i time perite kosu.

Savjet plus: Da biste se riješili peruti, pomiješajte istu količinu ulja ružmarina s 15 ml čičkovog ulja. Utrljajte smjesu u kožu glave, stavite kapu za tuširanje i isperite za jedan sat. Za njegu suhe kose pomiješajte ružmarinovo ulje s 15 kapi maslinovog ulja. Isperite nakon pola sata.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje jedan je od najpoznatnijih prirodnih proizvoda za njegu kose. Za rast kose dobro će doći klasična maska za njegu: jednostavno pomiješajte maslinovo ulje sa žumanjkom i malo meda. Ta će maska, osim bržeg rasta, vašoj kosi osigurati i potrebnu njegu i zaštitu.


VIŠE O TEMAMAricinusovo uljerast kosenjega kosemaslinovo uljeulje ružmarinaulje za kosu
Povezano