Muzej Marka Pola na Korčuli: Uloženo više od dva milijuna kuna

Piše: CroModa, Korčula
Objavljeno 13.08.2012.

0

Muzej Marka Pola na Korčuli

U muzej je uloženo više od dva milijuna kuna, a ideju je realizirao mladi križevački poduzetnik Rudolf Petrinec

Muzej Marka Pola na Korčuli

U jeku turističke sezone u gradu Korčuli otvorio se muzej Marka Pola, pustolova poteklog s otoka Korčule koji je u dalekom 13. stoljeću posjetio tada daleku i nepoznatu Kinu.
Muzej je atraktivan turistički proizvod koji je obogatio ponudu Korčule i Hrvatske te o putovanjima najpoznatijeg Korčulanina govori na originalan način. Posjetitelji će u muzeju kroz sedam scena dočaranih vrhunskom scenografijom i hiperrealističnim lutkama, uz pratnju audio vodiča, proći život Marka Pola od njegovog kretanja na putovanje iz Korčule, preko karavana u pustinji, pa sve do dvora poznatog mongolskog vladara Kublaj Kana.
Jedna od scena prikazuje pomorsku bitku između genoveške i mletačke flote koja se zbila 7. rujna 1298. ispred Korčule i u kojoj je Marko Polo zarobljen. Priča završava prikazom boravka Marka Pola u tamnici u Genovi gdje je nastalo njegovo djelo Milion.
Prije samog otvorenja muzej je posjetila i državna kineska televizija CCTV, koja je u sklopu obilaska otoka Korčule snimila prilog te će ga emitirati na tržištu na kojem vlada sve veće zanimanje za turističkom ponudom Hrvatske.

U muzej je uloženo više od dva milijuna kuna, a ideju je realizirao mladi križevački poduzetnik Rudolf Petrinec. "Na ideju za otvaranje muzeja došao sam putujući svijetom obilazeći najpoznatije muzeje. Tada sam shvatio kako našem turizmu nedostaje sadržaja koji bi obogatili kulturnu ponudu i utjecali na povećanje broja turista. Lutke u muzeju na kvalitativnoj su razini lutaka koje se koriste u snimanjima hollywoodskih filmova. Kako se muzej otvorio poprilično kasno ovo će biti testna sezona, a sljedeće sezone uključivanjem turističkih agencija očekujem između 15 i 20 tisuća posjetitelja", izjavio je Rudolf Petrinec.

VIŠE O TEMAMAMarko PoloKorčulaRudolf Petrinec
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se