Adnan Taletović u ulozi dizajnera na Dreft Fashion Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.11.2011.

16

Adnan Taletović

Adnan Taletović

Adnan Taletović će na pisti Dreft Fashion Weeka predstaviti svoju prvu kolekciju koja priča o Marku Polu i njegovim putovanjima

Nosio je revije svih velikih svjetskih dizajnera, smijao se s naslovnica najvećih modnih časopisa, proputovao cijeli svijet, radio s Claudijom Schiffer, ljubovao s Naomi Campbell, glumio u Severininom spotu, snimao sapunice u Los Angelesu, živio u Milanu, Parizu, New Yorku, sada u Hong Kongu, a u Zagreb dolazi predstaviti svoju kolekciju na Dreft Fashion Weeku Zagreb!

Na svakoj košulji ugravirana je poruka, ujedno i ručni rad kineskih umjetnika koji nose poruke o legendi Marka Pola

Adnan Taletović predstavit će svoju prvu kolekciju koja priča o Marku Polu i njegovim putovanjima. Sva tri dana modnog događanja kolekcija će biti izložena u VIP korneru Dreft FWZ, dok će u petak u 20 sati biti posebno predstavljena uz promociju prvog izvornog hrvatskog koktela "CROktel" Marina Nekića.

"Kolekcija je bogata motivima putovanja i avanturama Marka Pola koji je 16 godina živio pored Šangaja u gradu Suzhou i Hongzhou, koji su najpoznatiji centri proizvodnje svile u Kini i Aziji. Moje svilene košulje napravljene su također u Suzhou i to od svile vrhunske kvalitete. Na svakoj košulji ugravirana je poruka, ujedno i ručni rad kineskih umjetnika koji nose poruke o legendi Marka Pola", ispričao je Adnan koji svojoj svilenoj kolekciji poklanja puno pažnje, tako da mu je Dreft FWZ odlučio pokloniti veliki paket Dreft Baby & Sensitive za osjetljivo rublje.

Slavna Helena Christensen i Adnan Taletović

Slavna Helena Christensen i Adnan Taletović

Kada su ga obavijestili što ga čeka prilikom posjete Zagrebu, Adnan je bio oduševljen, ponajviše jer i on koristi deterdžente za očuvanje osjetljivog rublja, a Dreft  ne sadrži intenzivne sastojke poput univerzalnih praškastih deterdženata, pa su znatno nježniji i prema tkaninama i prema bojama.  

"Istu umjetničku metodu oslikavanja sam primijenio na traperice i tenisice.  Želim naglasiti da kolekciju prvo želim pokazati u Hrvatskoj, a potom u Parizu na internacionalnom Pret-a-porter showu", dodaje Adnan.

Karijeru je započeo revijom Thierryja Muglera u Parizu, kada je dijelio pistu s Lindom Evangelistom, Evom Herzigovom i Christy Turlington i radio velike kampanje za dizajnere kao što su: Versace, Moschino, Paco Rabanne, Valentino, Jean Paul Gautier, Christian Dior, Yves Saint Laurent ,Oliver Strelli, Dirk Bikkembergs.

"Najviše sam ponosan na suradnju s Lagerfeldom, Versaceom i Valentinom. Oni su mi osigurali najveći uspjeh", rekao je Adnan koji je jako uzbuđen zbog svog dolaska u Zagreb.

VIŠE O TEMAMAAdnan TaletovićZagreb Fashion WeekMarko PoloMarin Nekić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se