Henrietta Ludgate prvo ime finalne večeri Dreft Fashion Weeka

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 12.05.2013.

0

Škotska dizajnerica Henrietta Ludgate pobrinula se za najbolju modnu priču večeri, još jednom dokazavši da je s razlogom u ormarima poznatih europskih glazbenica i glumica

Došla je subota, Dreft Fashion Week za sljedeću jesensko-zimsku sezonu dočekao je svoje finale. Zadnju večer otvorila je dizajnerica Ivančica Hrustić prikazavši ženstvenu i romantičnu kolekciju inspiriranu šumskim vilama koje su u potrazi za posebnom čarolijom, baš kao što je prosječan čovjek u potrazi za srećom. Prevladavaju crna i bijela boja, a od materijala svila i til.

Ana Kujundžić se pak nadahnula jednim odjevnim komadom bez kojeg ne možemo zamisliti ljudski rod - košuljom. Koristila je sve njene dijelove, od kragne do džepova i rukava, te ih šivala kao aplikacije na haljinama. Veoma zanimljiva te relativno dobro izvedena ideja.

Kao što to i obično biva u Hypo centru, i ovaj puta centralna kolekcija večeri stiže iz inozemstva. Škotska dizajnerica Henrietta Ludgate pobrinula se za najbolju modnu priču večeri, još jednom dokazavši da je s razlogom miljenica svjetskih zvijezda poput škotske glazbenice Emeli Sandé, te Livije Firth i Elizabeth McGovern. U Henriettinoj kolekciji nema suvišnih detalja i distrakcija, naglasak je na ženskoj silueti. Temeljne (ne)boje su crna i bijela, no dizajnerica ponekad ubacuje i nešto življe, poput ljubičaste. Mahom pripijene, ženstvene haljine lako bi mogle osvojiti i hrvatsko tržište, baš kao što su to već učinile i na zahtjevnijim, bogatijim i kompleksnijim tržištima, prije svega u Velikoj Britaniji.

Ivana Popović se ovaj put odlučila za suradnju sa dizajnerom nakita Mladenom Grubićem. Svilene haljine u crnoj i boji kože upotpunjene su Mladenovim komadima, a niti ova priča o Ivani - po staroj dobroj tradiciji - ne završava u granicama odjeće. Dizajnerica se ponovno umjesto tipičnih manekenki odlučila za djevojke različitih visina i oblina, a sve to kako bismo njene kreacije što bolje zamislili na 'stvarnim' ženama, kojima su uostalom i upućene. Ni ovaj put performans nije izostao, pa su tako djevojke sjedile i ležale na podu.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekHenrietta LudgateAna KujundžićIvančica HrustićMladen GrubićIvana PopovićEmeli Sande
Povezano