Mijena: Modna fotografija Ane Mihalić u galeriji KIC

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.12.2012.

42

Foto: Ana Mihalić

Serija modnih fotografija 'Mijena' istražuje suodnos tijela, prostora i ploha u začudnom ambijentu praznog bazena

Foto: Ana Mihalić

U srijedu 19.12. 2012. u 20 sati, u Foto galeriji KIC (Preradovićeva 5, II kat) u Zagrebu otvara se izložba Mijena Ane Mihalić. Ovom izložbom program Clicked Foto galerije KIC završava svoju drugu sezonu djelovanja na fotografskoj sceni. Izložba je otvorena do 19. 1. 2013.
Serija modnih fotografija Mijena istražuje suodnos tijela, prostora i ploha u začudnom ambijentu praznog bazena. Ana Mihalić gradi ambivalentnu priču koja s jedne strane počiva na mimikriji tijela, odjevnih predmeta i okolnog prostora, ali istovremeno stvara osjećaj nemira i nelagode suptilno prenesenog gestama, pokretima i izrazom lica modela.
Fotografije su rezultat suradnje šest mladih profesionalki čiji se interes veže uz modu: Ane Mihalić kao fotografkinje, Dubravke Gasparini i Lee Vene kao kustosica izložbe te Marijane Gradečak kao scenografkinje. Lea Vene ujedno ima dvostruku ulogu - i onu stilistice. Make-up potpisuje Petra Sever, a frizuru Nada Orsag. U ulozi modela našla se Sendy Osmičević, a odjeću za snimanje ustupio je Buried Clothes.

Iako tek apsolventica diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Ana Mihalić već je samostalno izlagala u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Samoboru te je sudelovala na više grupnih izložbi. Nekoliko serija njenih fotografija uvršteno je u fundus Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Bila je finalistica fotografskog natječaja Rovinj Photodays 2011. Predstavljena je kao autor na portalu Suvremena hrvatska fotografija.

VIŠE O TEMAMAAna Mihalićmodna fotografijaDubravka GaspariniLea VeneSendy OsmičevićMarijana GradečakFoto galerija KICPetra SeverNada Orsag
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se