'Meksički roman strave' najpopularniji je horor godine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.10.2021.

0

Foto: Mozaik knjiga

Foto: Mozaik knjiga

Moreno-Garcia je odmah po objavljivanju ovog romana završila na vrhovima lista najprodavanijih naslova

Silvia Moreno-Garcia osvojila je svijet nakon što je 2020. godine objavila roman "Meksički roman strave". Njezin horor roman i publika i kritika opisuju superlativima, što potvrđuju brojne nagrade.
Ova feministička verzija romana strave prodala se u više od pola milijuna primjeraka s obje strane Atlantika, a New Yorker, NPR, Washington Post, Book Page, Book Riot, AudioFile, Library Journal, Electric Lit, Vanity Fair i Marie Claire proglasili su ovu horor poslasticu najboljom knjigom 2020. godine.
Moreno-Garcia je odmah po objavljivanju ovog romana završila na vrhovima lista najprodavanijih naslova, a na svoje veoma popularne popise uvrstili su je i New York Times i Indie. Uslijedila su brojna priznanja među kojima se najviše ističu osvojene nagrade Locus, Pacific Northwest i Goodreads, te nominacije za nagrade Nebula, World Fantasy, British Fantasy/August Derleth, Shirley Jackson, Stoker i Mythopoeic…

Atmosferi i stilu pisanja nije odoljela ni sedma sila. Zahvaljujući streaming usluzi Hulu na malim ćemo ekranima moći uživati u limitiranoj seriji koja se smjestila u Meksiku pedesetih godina 20. stoljeća kada mlada pripadnica visokog društva otkriva jezive tajne prekrasne stare vile.

Osim romana, Moreno-Garcia poznata je i po kratkim pričama kojih je u petnaest godina dugoj spisateljskoj karijeri objavila preko 50. U bogatoj karijeri objavila je sedam romana koji su se prodali u milijunskim nakladama. Časopis Time uvrstio je „Gods of Jade and Shadow“ među 100 najvažnijih fantasy naslova svih vremena.

Prijevod na hrvatski potpisuje Maja Opačić.

VIŠE O TEMAMASilvia Moreno-GarciaMozaik knjiga
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se