Matija Vuica dovodi 'Minervu' u Trogir

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.07.2021.

0

Matija Vuica. Arhivska fotografija. Foto: John Pavlish, PR365

Matija Vuica. Arhivska fotografija. Foto: John Pavlish, PR365

Matija Vuica predstavit će svoju novu kolekciju 'Minerva' na autentičnoj i povijesnoj pozornici glavnog gradskog trga u Trogiru

Nezaustavljiv vulkan energije, kreativna erupcija, modna dizajnerica i ikona domaće modne scene, proslavlja 40 godina svoje karijere na jedinstvenoj pozornici trogirskog glavnog gradskog trga. Njena nova kolekcija dio je projekta Nomadica koji već nekoliko sezona putuje na različite destinacija diljem Hrvatske, te nas podsjeća na sve ono zbog čega se isplati stati u obranu života i preživjeti svaki izazov.

Minerva je božica u antičkom Rimu, Minerva je rimsko ime za Atenu, božicu mudrosti i djevičanstva. Štovali su je kao boginju mudrosti koja je obdarila ljude zanatima i poučila ih mnogim vještinama. S Jupiterom i Junonom tvori  trojstvo kapitolskih božanstava. Smatra se djevičanskom božicom ratnika, poezije, medicine, mudrosti, trgovine, zanata i izumiteljica glazbe. Zbog toga je naziv nove kolekcije Matije Vuice svojevrsno "novo rođenje Minerve".

Uz pratnju  javnosti, te brojnim javnim licima, i ovog puta Matijin je modni performans namijenjen svima, slučajnim prolaznicima ili namjernicima, budnim ljudima, onima željnim svijetla i ljepote, borcima protiv tame. Svi su pozvani.

40 modela inspiriranim upravo Minervom ulog su energije i dobre volje za budućnost domaće dizajnerice s najduljim stažem koja ovim performansom slavi svojih 40 godina uspješne karijere.


VIŠE O TEMAMAMatija Vuica
Povezano