Matija Vuica oduševila 'Vinogradima djetinjstva'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.08.2023.

0

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

Ovo je putovanje kroz koje je Matija Vuica oživjela sjećanja iz svojeg djetinjstva, pretvarajući mjesto koje je stoljećima bilo dom njezinih predaka, u pozornicu mode i elegancije

Slikoviti ambijent doline Neretve neiscrpno  je vrelo inspiracije čuvene hrvatske modne dizajnerice Matije Vuice. Nakon nadrealno lijepog ušća rijeke Neretve te revije na lađama u zagrljaju slikovite rijeke, sada ju je putovanje kroz vlastito naslijeđe, duboko ukorijenjeno u ovom pitoresknom kraju, odvelo u jedinstvenu modnu priču "Vinogradi djetinjstva".

Ova kreativna vizija je puno više od obične prezentacije modne kolekcije. Ona je putovanje kroz koje je Matija Vuica oživjela sjećanja iz svojeg djetinjstva, pretvarajući mjesto koje je stoljećima bilo dom njezinih predaka, u pozornicu mode i elegancije. Autohtono dalmatinsko selo Vidonje, u blizini Metkovića, postalo je svjetionik koji osvjetljava njezinu povezanost s korijenima. 

Modeli: Tina Mustapić, Magdalena Fofić i Lucciana Ćebo

Modeli: Tina Mustapić, Magdalena Fofić i Lucciana Ćebo

Na pragovima kuća i stepenicama koje nose tragove Matijinih predaka, manekenke su pozirale u srebrnim mrežastim haljinama koje su stvorile očaravajući sklad s kamenom kulisom. Haljine, koje su se savršeno uklopile uz rustikalne kamene kuće, simboliziraju spajanje prošlosti i suvremenog dizajna, jedinstveme simbioze duboko ukorijenjene u odnosu Matije Vuice prema svom nasljeđu.

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

Druga faza ovog nevjerojatnog modnog editorijala odvijala se među vinogradima u plodnoj doline rijeke Neretve. Ni to mjesto nije slučajno odabrano – Matija je tamo kao dijete odlazila na trganje grožđa sa svojom majkom. Sada je vinograd postao njezina modna pista. Ovaj prijelaz od djetinjstva do odrasle dobi, od svakodnevnog posla do jedinstvene modne priče, zorno pokazuje evoluciju života i karijere dizajnerice. Uskoro će ponovno započeti trganje, kako se ovdje naziva berba, a vjerujemo da će ovogodišnji urod biti jednako sjajan kao i Matijine svilene haljine u žarkim nijansama žute, narančaste, ružičaste i ljubičaste koje su zasjale među redovima vinove loze.

Vinogradi djetinjstva matije Vuice

Vinogradi djetinjstva matije Vuice

"Vinogradi djetinjstva" nas podsjećaju da su priče o nasljeđu, ljubavi i kreativnosti uvijek u modi. One nisu samo estetski dojmljive, već nose duboku emocionalnu težinu koja postavlja pitanje o našoj povezanosti s korijenima, sjećanjima i mjestima koja su oblikovala naš identitet te nas potiču da razmišljamo o načinima na koje umjetnost i moda mogu biti medij za izražavanje osobnih priča i iskustava. 

Foto: Marin Veraja

Foto: Marin Veraja

Ovaj spoj mode, povijesti i osobnih uspomena, prožet iskrom kreativnosti, odražava strast i predanost Matije Vuice prema svojim korijenima, istovremeno nas inspirirajući da cijenimo ljepotu tradicije i stvaralaštva. Uostalom, moda nije samo odjeća, već i priča koju nosimo sa sobom.


VIŠE O TEMAMAMatija Vuicahrvatska moda
Povezano