Matija Čop osmislio kostimografiju za predstavu Troia's Discount

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.11.2014.

244

Matija Čop

Matija Čop

Hrvatska dizajnerska zvijezda i DJ skupine Massive Attack odlična su preporuka za predstavu 'Troia's discount' u Tvornici

Matija Čop, hrvatska dizajnerska zvijezda, potpisat će kostimografiju za predstavu "Troia’s Discount" koja će premijerno biti izvedena u subotu 29. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture, a zasad jedine repertoarne izvedbe zakazane su za nedjelju i ponedjeljka 30.11. i 1.12. Pored Matije Čopa, na predstavi će surađivati Massimo Passante (Max) i Gerardo Cinquegrana (Tali Freaks), oblikovatelji glazbe i zvuka, inače stalni suradnici kolektiva Massive Attack koji će partyjem zabaviti kazališnu publiku odmah po izvedbi.
"Troia's Discount" slavan je talijanski tekst koji snažno progovara o disfunkcionalnoj potrošačkoj identifikaciji, a dizajnera Matiju Čopa privukao je svojom poetikom. Za njega ovo je suvremeni komad u kojem se svatko može pronaći, a redatelj Nenad Glavan dozvolio mu je da u predstavu unese mnoštvo modnih referenci koje će oduševiti sve poznavatelje mode i pop kulture. Didona kao Lady Gaga, scene koje evociraju LaChapelleove i druge slavne editorijale, koreografija inspirirana kultnom skupinom Kazaky, ova predstava je prava poslastica za sve modne insidere.
"U ovoj predstavi sve je kao fashion show sa snažnim performativnim epizodama", ističe Matija, koji u svojoj biografiji ubraja i rad na video spotu modne ikone Lady Gage te nastup na reviji Mittelmoda u Milanu 2013.

Predstava "Troia’s Discount" u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP bit će izvedena u nedjelju 30.11. i ponedjeljak 1.12., a ulaznice su dostupne na blagajni z/k/m/-a i Tvornice.

VIŠE O TEMAMAMatija ČopMassimo PassanteGerardo CinquegranaZagrebačko kazalište mladihNenad Glavankostimografija
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se