Mario Vijačkić kombinira sportske i chic elemente

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.07.2015.

9

Mladi hrvatski dizajner Mario Vijačkić donosi vizuale za svoju proljeće/ljeto 2015, koju je predstavio na 24. Cro A Porteru

Kombinacija sportskih i chic elemenata, minimalistička estetika, 3D printevi kao i mnoge varijacije bijielih tkanina u kombinaciji sa žutom grade suptilnu, a opet jedinstvenu siluetu. Dizajner donosi seriju fotografija Srećka Rundića u kojoj su glavne ulogu zauzeli Milijana Krtinić Rončević (Talia model) i Sandro Pranik, a sve to upotpunjeno neizostavnom makeup artisticom Pertom Sever. Kampanja sadrži reference iz područja filma, povijjesti umjetnosti kao i suvremene unjetnosti sa utjecajima japanskog minimalizma.
Kolekcija je produkt istšaživanja japanskog koncepta MA prevedenog u jezik suvremene mode.
Kao nastavak na Ma koncept, dizajner je istraživao kružne forme kao oprečni element šuplini. Krug kao simbol beskonačnoga u ovom slučaju je suprotstavljen prekidu kontinuiteta, rascjepu.

Suvremena performativna umjetnica, ORLAN je bila također izvor inspiracije za aktualnu Vijačkićevu kolekciju. Dizajner kroz svoj rad istražuje identitet, koji on vidi kao nešto fluidno... Njegova oglavlja koja izgledaju poput kirurških zavoja refleksija su slike suvremenog čovjeka koji teži perfekciji u svim područjima pa tako i u svojoj tjelesnoj pojavnosti, a isti principi su ujedno vidljivi i u radu francuske performativne umjetnice.

Kao i u prethodnim kolekcijama, vidljiv je utjecaj sportske odjeće u dizajnu inkorporiran sa chic i elegantnim elementima koji čine jedinstven hibrid. Bijela kao dominantna u više varijacija, kombinirana sa limun žutom,  tamnoplavom i kariranim uzorkom  , gradi koherentnu kolekciju načinjenu od svile , pamuka u kombinaciji sa 3D bubrećim tiskom i high-tech tkaninama kao što je mesh. Prozračna i transparentna, ali istovremeno definirana i strukturiana, sporty, ali i elegantna i sofisticirana kolekcija za proljeće/ljeto 2015. odiše i skrivenim seksipilom koji sada već postaje dizajnerov prepoznatljiv element u dizajnu.

Fashion film koji prati kampanju nastao je pod utjecajem suvremenog redatelja Johnathana Glazera i njegovog filma Under the Skin. Pogledajte video:


VIŠE O TEMAMASrećko RundićMilijana Krtinić RončevićTalia ModelSandro PranikMario Vijačkić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se