Crno-bijeli svijet: ELFS najavljuje samostalnu reviju u HND-u

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.09.2019.

0

Foto: Boris Štajduhar

Foto: Boris Štajduhar

Hrvatsko novinarsko društvo uskoro će postati kulisom još jednog posebnog modnog druženja pod kreativnom palicom dvojca ELFS

Žensku kolekciju za nadolazeću jesen i zimu predstavit će samostalnom revijom 10. listopada 2019. godine, a prostorije najstarijeg profesionalnog udruženja hrvatskih novinara i fotoreportera pokazat će pomalo drugačiju viziju dvojca koji već petnaest godina suvereno vlada domaćom i regionalnom modnom scenom.

ELFS

ELFS

Pred objektiv kamere Borisa Štajduhara, legende hrvatske fotografije, stala je Lilia van Lit, a crno-bijele fotografije dio su pomalo drugačije modne priče radnog naziva FW19, kojom ELFSI najavljuju najnoviju kolekciju i druženje.

Lilia van Lit za Elfs

Lilia van Lit za Elfs

Iako su upotreba crne boje i tamnijih tonova klasičan odabir za kolekcije odjeće namijenjene za hladnije dane, ovi su tonovi za Aleksandra Šekuljicu i Ivana Tandarića novina i svojevrsni zaokret, baš kao i upotreba crno-bijelih fotografija za prezentaciju same kolekcije. FW19 modnim rječnikom najbolje opisuju suprotstavljenost i naglašenost u više smjerova. Predimenzionirani rukavi ističu ramena, a dramatičnost i romantičnost dodatno su naglašeni odabirom tkanina i boja.

Styling: Iva Gradišer

Styling: Iva Gradišer

Suprotstavljenost je vidljiva u raskošnosti i buntovnosti te otmjenosti i eklektici, a dvojac ni ovaj put nije bježao od logomanije kojom se igraju od samih početaka. Ona nikada nije bila eksplicitnija, ali istovremeno i suptilnija, ovisno o grupi odjevnih predmeta, a dopušta i potiče individualnost te interpretaciju kolekcije vlastitim stilskim potpisom.

Foto: Boris Štajduhar

Foto: Boris Štajduhar

Na pisti Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu bit će predstavljeno tridesetak modela, a upravo je tamo snimljena i najavna kampanja. Lilia van Lit članica je Talia Model, šminku i frizuru potpisuje Marko Tolić, a styling Iva Gradišer.


VIŠE O TEMAMAElfsLilia van LitTalia ModelBoris Štajduhar
Povezano