Manuel Maligec inspiriran Robertom Mapplethorpeom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.05.2014.

0

Ono što Robert Mapplethorpe predstavlja ranih 70-ih, sve novo, avangardno i hrabro u izričaju, Manuel nastoji asimilirati u svojoj kolekciji

Nastavno na vrlo uspješnu prethodnu kampanju dizajner Manuel Maligec ponovno udružuje snage s fotografom Jakovom Baričićem i lansira kampanju za kolekciju 'Waris', nedavno predstavljenu na Schwarzkopf Cro A Porteru. Ono što Robert Mapplethorpe predstavlja ranih 70-ih, sve novo, avangardno i hrabro u izričaju, Manuel nastoji asimilirati u svojoj kolekciji.
"Nadovezujući se na svoju prvu kolekciju lišenu detalja i ukrasa s jasno vidljivom strukturom materijala inspiraciju pronalazim u fotografiji Roberta Mapplethorpea koja je isto tako snažna u svojoj jednostavnosti, minimalizmu i negaciji boja. Kolekcija objedinjuje sedamnaest modela i jednu ideju o urbanoj, samosvjesnoj i hrabroj ženi. Upravo sam zato kolekciju nazvao 'Waris' prema istoimenoj autorici knjige Pustinjski cvijet"- izjavio je mladi dizajner.
Kampanja je snimljena na neuobičajenoj lokaciji, samposlužnoj praonici rublja Veš4Keš. Ovo zapravo vrlo uobičajeno mjesto, za kojim imamo svakodnevnu potrebu, poslužilo je kao ironija na strah od nošenja 'nenosive' odjeće bez posebnog povoda. Dizajner poručuje kako je sva odjeća nosiva ako imamo stav i dovoljno hrabrosti, bez obzira na situaciju.

Zaštitno lice kolekcije je mlada nada hrvatskog modelinga Anja Polić iz agencije My Guys Models, dok make-up potpisuje Petra Sever, a asistenciju Nives Bošnjak i Damir Begović.

VIŠE O TEMAMAManuel MaligecAnja PolićMy Guys ModelsPetra SeverRobert MapplethorpeJakov Baričić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se