Majstor beatova Kenny Dope u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.05.2022.

0

Kenny Dope. Foto: The Garden

Kenny Dope. Foto: The Garden

Četiri puta nominiran za nagradu Grammy, Kenny Dope jedan je od najkreativnijih i najinventivnijih glazbenika današnjice

Odličnim nastupom kojim je Prins Thomas 16.4. rasplesao puni Peti Kupe, a čiju je kvalitetu potvrdio nastup Gerda Jansona 13.5. započeo je "The Garden presents" serijal kojim The Garden Brewery promovira i oživljava zagrebačku klupsku scenu dovođenjem vrhunskih DJ-a. Ljestvica je sada još malo podignuta jer 15.6. u goste u Peti Kupe dolazi veliki Kenny Dope!

The Garden Brewery je jedna od naših, i u svjetskim razmjerima, najpoznatijih i najcjenjenijih craft pivovara, koja uz proizvodnju piva u svojem The Garden Resortu ugošćuje festivale poput Dimensionsa, Outlooka, Defected Croatia, Love Internationala. Kako im kao velikim ljubiteljima muzike i zabave ljetni festivali nisu dovoljni da utaže žeđ za dobrom glazbom i plesom, u suradnji s Petim Kupeom, novom atraktivnom zagrebačkom lokacijom u kojoj se isprepliću glazba, umjetnost, edukativni sadržaji i gastronomija, organiziraju seriju nastupa pod nazivom "The Garden presents" koja 15.6. u goste dovodi Kennyja Dopea!

Četiri puta nominiran za nagradu Grammy, Kenny Dope jedan je od najkreativnijih i najinventivnijih glazbenika današnjice. Od samih svoj početaka, još kao teenager iz Brooklyna, zabavlja i zadivljuje mase svojom fuzijom housea, hip-hopa, latina, jazza, soula i broken beatova. Rođen 1970., Kenny Dope je odrastao u Brooklyns Sunset Parku i već početkom 80-ih upijao je hip hop ritmove koji su se svirali na uličnim partyjima. Sa svojim glazbenim partnerom i prijateljem, Mikeom Delgadom, Kenny je organizirao niz kvartovskih zabava pod pseudonimom Masters at Work, na koje je redovito dolazio i njihov idol Todd Terry.

Na inicijativu Todda Terryja, Kenny Dope 1990. upoznaje Little Louie Vega, kemija se momentalno stvorila i započeli su kreativan projekt Masters at Work, koji i dan danas svakom ljubitelju house glazbe izaziva trnce. Kako je Masters at Work zvuk postao sve prodorniji u klubovima, postali su traženi od drugih umjetnika i izdavača, na kraju remiksirajući i producirajući umjetnike kao što su Janet Jackson, Daft Punk, Aaliyah, Kanye West, Barbara Tucker, India, Luther Vandross, BeBe Winans, George Benson i mnoge, mnoge druge.
kennydope

Kenny Dope uskoro u Petom Kupeu

Kenny Dope uskoro u Petom Kupeu

Prijelomni trenutak Kennyja Dopea kojim je doživio proboj kao solo izvođač došao je s albumom "Buckeheads" 1995. godine. Pjesma "The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind)" je ispunila Kennyjevu ambiciju da napravi nešto sirovo, nešto što je zabavno. Sa svojim prodornim bubnjevima, škripavim zvučnim efektima i proširenim uzorkom iz "Chicagos Street Playera", pjesma je bila apsolutna senzacija u undergroundu i ubrzo je srušio europske top ljestvice svojim prvim velikim hitom. Nakon uspjeha albuma "Bucketheads", Kenny je napravio pauzu od solo karijere, fokusirajući se na suradnički rad s Vegom. Album "Nuyorican Soul" označio je posebno važan trenutak, a na njemu je bio ispisan nepogrešivo kreativni otisak Kennyja Dopea jer je stajao iza svakog aspekta stvaranja, a sam album je označio tranziciju Kennyja Dopea u jednog od najvažnijih američkih suvremenih producenata.

Posljednjih desetak godina Kenny Dope je imao pune ruke posla izdajući doslovno tisuće pjesama, remiksirajući stotine singlova i DJ-ingom diljem svijeta. U svom produkcijskom radu, Kenny dosljedno pokazuje svoju osebujnu sposobnost slaganja vrhunskih ritmova dok miješa bezbroj glazbenih stilova kako bi pružio ultimativni mix. Sa svojom dugogodišnjom reputacijom izvanrednog DJ-a, Kennyjev program je jedan osebujan melting pot housea, jazza, funka, soula i hip-hopa, a pritom održava show šarenim, energičnim i duhovnim. Dok produkcija i turneje uzimaju većinu njegovog vremena, Kenny je svejedno osnovao Kay-Dee Records, sa škotskom funk DJ legendom Kebom Dargeom. Kay-Dee je postao dom za reizdavanje rijetkih klasičnih funk ploča, jer "postoji toliko sjajne glazbe da su nam je odlučili pronaći i predstaviti", a cilj je etikete je također promovirati i predstaviti nadolazeće velike glazbene nade.

Kenny je tijekom svoje karijere priznao da je bilo trenutaka kada nije bio inspiriran za stvaranje glazbe zbog onoga što je dominiralo novim smjerom zvuka. Međutim, slušanje glazbe bez predrasuda omogućilo mu je da nastavi otkrivati nove stilove, umjetnike i glazbenike, te da održi svoju ljubav prema glazbi živom. Kenny ostaje inspiriran i motiviran ne radeći ono što mora, već ono što voli. To je ono što njegovu glazbu čini bezvremenskom. Bilo da sjedi za mix pultom, nastupa pred publikom ili je u potrazi za sljedećim odličnim reizdanjem, beat majstor će nastaviti blistati kao Masters at Work.

Dodatno jamstvo dobrog partyja u Petom Kupeu 15.6. su njegov prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te spiritus movens Petog Kupea Antonio Zuza, ali i činjenica da je 16.6. blagdan i neradni dan!


VIŠE O TEMAMAThe Garden BreweryKenny DopePet Kupeelektronska glazba
Povezano