Maja Matković i Jelena Matas pozirale u boksačkom ringu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.11.2014.

33

Nakon što je svoju kolekciju prikazao u okviru ovosezonskog Cro A Portera, dizajner Mario Vijačkić predstavlja i kampanju za svoju jesensko-zimsku kolekciju

Relativno novo dizajnersko ime na avangardnoj modnoj sceni - Mario Vijačkić, nakon uspješne premijere na pisti Schwarzkopf Cro-A-portera nastavlja dizajnerski djelovati.
Mario Vijačkić nas ovom kolekcijom na sebi svojstven način odvodi u budućnost; pod vidno futurističkim dojmom  dizajner  je kreirao odjeću za ženu koja smjelo i otvoreno pristupa tehnološkom napretku ljudske civilizaicje , ali je i svjesna posljedica istoga. Na pomalo kritičan način dizajner se nadovezuje na problematiku globalnih klimatskih promjena, pomalo klinički sterilnom estetikom, dodacima u vidu vizora te samom prezentacijom kolekcije u kojoj je inspiraciju pronašao u islandskim ledenim špiljama i krajoliku, Vijačkić zrelo i dizajnerski promišljeno  nadopunjava i stilski zatvara kolekciju kao jednu kompaktnu cjelinu.
Neobična visina Midikennovog modela Maja Matković, te sofisticirana mirnoća Jelene Matas (Talia Model) savršeno su se uklopile u dizajnerovu futurističku viziju suvremene žene. Okupivši mlane snage; u interijeru sportskog kluba tajlandskog boksa Katran, Mario Vijačkić kao kreativni direktor donosi zanimljivu modnu priču kojom je dokazao da suvereno, uz bok doajenima hrvatske modne scene nastavlja razvijati kreativni dizajnerski izričaj.

Za fotografiju kampanje pobrinuo se Srećko Rundić.

VIŠE O TEMAMAMaja MatkovićMario VijačkićCroAPorterJelena MatasMidikennSrećko RundićTalia Model
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se