Legendarni Röyksopp ovog ljeta dolazi u Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.01.2024.

0

Foto: INmusic

Foto: INmusic

Legendarni norveški electro-pop duo Röyksopp novo su pojačanje povratničkog 16. izdanja INmusic festivala koje će se održati na zagrebačkom Jarunu

Röyksopp je elektronički glazbeni duo iz Norveške poznat po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea sa afro-američkim glazbenim elementima. Prijatelji Torbjørn Brundtland i Svein Berge 1998. godine osnivaju Röyksopp, a ubrzo zatim objavljuju i album prvijenac, ‘Melody A.M.’ (2001.) koji je osvojio glazbenu kritiku i lansirao ih u sam vrh glazbene scene.

Svaki novi album upotpunjen je zanimljivim glazbenim kombinacijama i uzbudljivim vizualnim elementima, uz naglašene i često vrlo ekscentrične scenske nastupe koji su ih dodatno izdvojili u glazbenom svijetu i proslavili do svjetskih razmjera. ‘The Inevitable End’ iz 2014. godine predstavio je svojevrstan epitaf i oproštaj od formata albuma, barem u tradiocionalnom smislu.

Nakon osam godina šutnje, 2022. godine objavljuju kolosalni projekt sačinjen od 30 glazbenih brojeva objedinjenih u albumski triptih ‘Profound Mysteries’ koji Röyksopp opisuju kao ‘neprekidno, konceptualno iskustvo’ i ‘proširenje kreativnog svemira’.Norveški duo Röyksopp donose svoj zavodljiv i melodičan elektronski zvuk na INmusic festival #16 u lipnju 2024. godine uz već najavljene nastupe The Smashing Pumpkins, Hoziera, The National, Paola Nutinija, Gossip, Dogstar, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Ibibio Sound Machine, Descartes a Kant i Deadletter.


VIŠE O TEMAMAINmusic Festivalglazbeni festivalikoncerti u ZagrebuRoyksopp
Povezano