Laibach u Lisinskom predstavlja 'Wir sind das Volk'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.02.2022.

0

Foto: Lisinski

Foto: Lisinski

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Laibach će sada, zajedno s gostima, prvi puta u Hrvatskoj, tom predstavom uprizoriti nešto manje od dva sata 'domoljubne zabave'

Drugoga travnja očekuje nas posebna kombinacija koncerta i kazališta nastala prema motivima i tekstovima njemačkoga dramatičara Heinera Müllera u izvedbi legendarnog Laibacha, čiji je svaki nastup istinski spektakl.
Ovaj poseban projekt, apolitično politički mjuzikl Wir sind das Volk (Mi smo narod) pokrenut je 2019. godine kada je grupa Leibach dobila poziv dramaturginje i redateljice Anje Quickert, voditeljice međunarodne udruge Heiner Müller Gesellschaft, koja je predložila sudjelovanje u predstavi.
Premijera je održana u kazalištu HAU u Berlinu (Hebbel am Ufer) 2020., nakon čega su uslijedile još dvije izvedbe prije nego što je epidemija obustavila projekt. Za slovensku publiku grupa je kasnije pripremila slovensku verziju projekta kojom je krajem kolovoza 2021. otvorila Festival u Klagenfurtu i dva puta rasprodala dvoranu Kina Šiške.
 
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Laibach će sada, zajedno s gostima, prvi puta u Hrvatskoj, tom predstavom uprizoriti nešto manje od dva sata "domoljubne zabave". Iako se predstava u originalu odnosi na domoljublje temeljeno na njemačkoj književnosti, domoljubni je užitak univerzalan, stoga u showu uživaju ljudi svih nacija.
 
"Dijalog s mrtvima ne smije biti prekinut sve dok se ne otkrije koji dio budućnosti je pokopan s njima."
 
Sudjeluju: Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar
 
Ulaznice, po cijenama od 200, 250 i 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online ovdje.

VIŠE O TEMAMALaibachkoncerti u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se