Lagerfeld na sudu: 'Debele žene' mogle bi mu 'doći glave'!

Piše: Nina Josipović, Zagreb, Pariz
Objavljeno 30.10.2013.

0

Karl Lagerfeld | Foto: Magazin i-D

Karl Lagerfeld | Foto: Magazin i-D

Lagerfeld je izjavom da 'nitko ne želi vidjeti punije žene na modnoj pisti' stao na žulj jednoj francuskoj udruzi koja ga je odlučila tužiti

Osim što je jedan od najvećih autoriteta u svijetu mode, Karl Lagerfeld je poznat i po tome da nema "dlake na jeziku". Njegove izjave često podižu veliku prašinu i izazivaju oprečne reakcije. Francuskog predsjednika Françoisa Hollandea tako je proglasio "idiotom koji mrzi bogate", magazin Newsweek nazvao je "usranim komadom papira", a pjevačicu Adele "predebelom", iako joj se naknadno za to više puta ispričao. Višak kilograma draga je tema kreativnom direktoru Chanela, a jedna od izjava mogla bi mu se obiti o glavu.

Mnoge mlade djevojke se počnu osjećati jako nesigurno kada čuju takve komentare. To je užasno!

Protiv Lagerfelda je, naime, francuska udruga "Lijepa, okrugla, seksi i s tim sam sasvim Okej" (Belle, Ronde, Sexy et Je M’assume) podnijela tužbu zbog sada već slavne izjave u kojoj se obrušio na "debeljuce".
"Nitko ne želi vidjeti debele žene na modnoj pisti!", sporna je izjava kojom se zamjerio francuskim ženama s oblinama.

Predsjednica udruge, Betty Aubriere, smatra kako je Lagerfeld kao utjecajna osoba samo potpirio predrasude i negativan stav društva i modne industrije prema ženama s viškom kilograma. A ta negativna percepcija nekad dovodi čak i do diskriminacije na radnom mjestu. "Mnoge mlade djevojke se počnu osjećati jako nesigurno kada čuju takve komentare. To je užasno!", smatra Aubriere.

VIŠE O TEMAMAKarl Lagerfeldmodna industrijaBetty Aubrierepunije djevojkevišak kilograma
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se