Kreacije Matije Vuice na nomadskom pohodu kroz Hrvatsku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.09.2020.

0

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Jedinstven koncept, modni performans, projekt, ideja, sve u jednome kao modno-turistička turneja... Matija Vuica se odlučila na nomadski način prošetati svoju kolekciju Hrvatskom.

"Svi smo u istim nemogućnostima realizirati neke projekte u okviru svojih zanimanja na način i u obimu kako smo to inače radili. Preostalo je istražiti nove mogućnosti, ne stati i čekati 'bolja vremena', nego, dapače, upregnuti svu energiju u nove poduhvate. Svoju veliku reviju, koju sam planirala u srpnju, a odustala zbog epidemioloških razloga, učinit ću sada još većom" - objašnjava dizajnerica Matija Vuica.

Kreacije Matije Vuice, koje je pripremala zadnjih mjeseci, tako će na svom nomadskom pohodu osvjetljavati ulice i trgove, vilinski se ukazati na neočekivanim mjestima, te u potpunosti  biti prepuštena oku slučajnog prolaznika, svima koji se zateknu.

Modeli inspirirani ljepotama Hrvatske, sjedinit će se u jedinstvenu modno-turističku razglednicu koja će obuhvatiti desetak lokacija i prepoznatljivim Matijinim modnim rukopisom, koji je prepoznat i van granica Hrvatske, ispisati priču o ljepoti Hrvatske na sasvim jedinstven način.

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Turneja je započela u Dubrovniku i zabilježena u objektivu Mare Bratoš koja je uz Dariju i Saru Mikulandru, te Lukreciju Dragić, bila i promotorica dubrovačkih ljepota.

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Matijine nomadice ovaj su put Metkovke, mlade studentice, a buduće poslovne žene: Paula Volarević, Lea Leontenko i Marija Mijić, uz gošću slavnu neretvansku glumicu Matiju Prskalo. Fotografije ovaj put potpisuje Marin Veraja.

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Foto: Mara Bratoš i Marin Veraja

Oživljavajući obred vjenčanja kao najsvetiji dan u životu mlade žene, kroz romantičnu priču  dolaska mladenke trupicom kroz lopoče, Matija kao da nam poručuje: uvijek ima načina aka ima volje. Neretvanske vile, u svilenim haljinama pastelnih boja, obojale su obale rijeke Neretve i okupale se u zalasku sunca na Ušću.


VIŠE O TEMAMAMatija VuicaPaula VolarevićLea LeontenkoMarija Mijić
Povezano