Kako su tenisice dospjele od parka do high end fashiona?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.09.2019.

0

Ilustracija. Foto: Nike

Ilustracija. Foto: Nike

Andre Ljuština, koji je i kolekcionar rijetkih tenisica, rekao je da se cijena rijetkih tenisica određuje poput cijene umjetnina

Tenisice su ozbiljan fenomen, sjecište cijelog niza polja i područja ključnih za komunikacijsku industriju - brandinga, stila, celebrity kulture, medija i lifestylea.
O sneaker kulturi na Weekend Media Festivalu govorili su pasionirani ljubitelji tenisica Petar Radojčić Bizzo, Tomo in der Mühlen i Andre Ljuština.
Prepričavali su anegdote iz djetinjstva, prvih reklama za tenisice koje su im ustale uklesane u pamćenju, priče s posve ozbiljnih poslovnih sastanaka s četrdesetogodišnjacima i pedesetogodišnjacima koji su završile razgovorom o tenisicama. Ljuština, koji je i kolekcionar rijetkih tenisica, rekao je da se cijena rijetkih tenisica određuje poput cijene umjetnina.

"Ako je neka tenisica izašla u malo primjeraka, ne znači da će biti skuplja od druge. Što određuje vrijednost jednog Koonsa? Nebrojeno je faktora koji utječu na cijenu", rekao je.

VIŠE O TEMAMAPetar Radojčić BizzoTomo in der MuhlenWeekend Media FestivalAndre Ljuština
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se