Kako je Nickelback pokorio Beč

Piše: S.Z., Beč
Objavljeno 14.11.2013.

0

Nickelback

Nickelback

Grad koji se ubrzo priprema za nadolazeći Advent i Božić ugostio je još jedan megapopularni svijetski bend

Na desetine i desetine "ludih i otkačenih" zabava povodom Noći vještica zagolicalo je maštu mnogih sklonih egzibicionizmu. Iako su svi mogući i nemogući klubovi regije na taj dan garantirali nezbaboravan provod, za nešto posebno ponovno je bilo potrebno otići van granica Balkana i to nigdje drugdje nego u grad koji za domaću močvarnu stvarnost izgleda kao raj u kojem teče med i mlijeko. Pogađate, radi se o Beču.

Grad koji se ubrzo priprema za nadolazeći Advent i Božić ugostio je još jedan megapopularni svijetski bend u nizu. Nije to ništa neobično za Beč, jer ekonomski standard omogućava ljubiteljima koncerata da redovito posežu u dubok džep i keširaju stotine i stotine eura za svoje omiljene zvijezde. Beč je za Zagreb u ovom trenutku nedosanjani san i proći će godine i godine dok se ne uzdignemo na kalibar jednog velegrada kakav je bivši glavni grad Austro-Ugarske monarhije.

Nickelback - jedan i jedini

Jedna od činjenica koja govori tome u prilog jest da velik broj koncerata i partija koji u Beču pune dvorane do vrha u Hrvatskoj ne bi imali niti prosječnu posjećenost. Uostalom, to je i jedan od razloga zašto je najveći domaći promotor, Adria Entertainment, neslavno propao (naravno, uz činjenicu da su funkcionirali po iznimno bahatim, odnosno balkanskim metodama poslovanja).

Upravo je jedan od tih bendova koji puni dvorane i turbo popularni kanadski Nickelback, bend uz čije su melodije tisuće i tisuće američkih tinejdžerica izgubile nevinost na vidikovcima iznad mnogobrojnih velegrada najveće, najbolje i najnaprednije države kugle zemaljske. Veliki zavodnici, ljepotani, mačo muškarci, a prije svega glazbenici, posjetili su austrijsku metropolu točno na noć vještica kako bi prezentirali presjek svoje bogate karijere i promovirali nadolazeći best of album originalnog naziva "The Best of Nickelback Volume 1".

Spektakl za uživanje u svakom pogledu

Ako pustimo na stranu skroman izgled Chada Krogera i njegovih pobočnika te ogolimo cijeli Nickelback paket "do koske", ostaje nam jedino muzika. I koliko god kritičara Nickelback imali, krenuvš od toga da podilaze masama, pa sve do svojevrsne ljigavosti njihove glazbe, činjenica ostaje da je Nickelback vrhunski zapadnjački proizvod koji u svojem miljeu gotovo da i nema premca. Show kakav je bend spremio u pojedinim segmentima nadilazi i najveće od najvećih, no takvo što je i za očekivati od grupe koja je prodala preko 50 milijuna ploča, a na zidovima drže nagrade za zlatna i platinasta izdanja.

Uhu posebno ugodno bilo je čuti samu izvedbu gledajući tehničku stranu iste. Rijetko koji sastav ima takav nivo precizne izvedbe i uvježbanosti, tako da je "živa" verzija pjesama zvučala gotovo bolje nego na CD-u. O efektima naravno ne treba trošiti previše riječi budući da standardi prisutni kod ovakvih koncerata garantiraju samo najkvalitetnije i najbolje u ovom biznisu.

Želimo repete

Uz odličnu predgrupu, američki kršćanski sastav Skillet, ovo je bio najbolji mogući način za proslaviti Noć vještica. I ako još niste, odlična preporuka za zbariti neku mlađahnu djevojku uz melodije velikog Nicklebacka budući da je na koncertu bilo prisutno oko 60 do 70% ženske publike.

VIŠE O TEMAMANickelback
Povezano