Južnokorejska DJ-ica Peggy Gou otvara Pula Music Week

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.06.2022.

0

Foto: Press

Foto: Press

Južnokorejska zvijezda Peggy Gou koja godinama živi u Berlinu postala je planetarno poznata zahvaljujući njenoj prvoj uspješnici 'It Makes You Forget'

Za Peggy Gou, jednu od najpopularnijih svjetskih DJ-ica kažu da je najposebnija osoba na međunarodnoj sceni elektronske glazbe. Na njene svirke dolazi gomila top modela iz Milana, Berlina, Pariza, pokrenula je svoju modnu marku, a u njenom nastupu ćete moći uživati zadnjeg dana tekućeg mjeseca. Točnije, 30. lipnja u pulskoj Areni u sklopu Secret Project Pula Music Weeka.
Južnokorejska zvijezda i producentica Peggy Gou koja godinama živi u Berlinu postala je planetarno poznata ljubiteljima elektronske glazbe zahvaljujući njenoj prvoj uspješnici "Makes You Forget" s kojom je 2018. uspješno uplovila u umove obožavatelja ovog glazbenog žanra. Njezin inovativni zvuk, koji ona naziva 'K-house' - kao aluziju na popularni K-pop - odigrao je veliku ulogu u ostvarenju njezinog uspjeha kao i u kontekstu njezinih modnih dostignuća. Predstavlja novu generaciju DJ-a koji se više ne stapaju u tamu noćnih klubova, već slave stilski neobične izglede i koriste ih kao sastavni dio kreiranja imidža tijekom svog nastupa.
Odrasla je u Incheonu u Južnoj Koreji i ponosna je na svoje naslijeđe. Upravo iz tog razloga su tekstovi njenih pjesama na korejskom. Često kombinira europsku i korejsku kulturu i jako je ponosna na to. Sama je isticala kako mnogi Korejci smatraju da je potrebno otići u inozemstvo i postati što je više moguće Europljanin ili Amerikanac. I da je to jedini način kako ostvariti uspjeh. No ona je ostala svoja. Rano je otišla iz  domovine, ali je uvijek širila kulturnu vrijednost podneblja iz kojeg dolazi i to uspješno prenosi u svojim pjesmama i spotovima.Tijekom studija na London College of Fashionu, htjela je postati dizajnerica, pa fotografkinja, a onda se prebacila na styling. Iako je mijenjala afinitete i stilove, samo je jedno u njoj bilo konstantno - glazba. Berlin, koji je jedan od glavnih centara i neokrunjena prijestolnica europskog tehna, bio je njezina glazbena škola."Grad me puno naučio. Tamo sam se pronašla kao glazbenik. Mnoge noći provedene u techno noćnom klubu Berghain, moj rad u prodavaonici ploča, umjetnici koje sam upoznavala — sve sam upijala kao spužva", kaže Peggy.

VIŠE O TEMAMAPeggy GouPula Music Week
Povezano