Jeste li ikada napravili piling vlasišta?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.01.2022.

0

Hair spa, detox vlasišta

Hair spa, detox vlasišta

Ako želimo imati savršenu kosu, boju i frizuru trebamo imati zdravo vlasište. Kosa je izdanak našeg vlasišta, ona raste iz korijena naše vlasi.

Zdravo vlasište je ključno za zdravu, bujnu i sjajnu kosu, ali i za savršenu boju. Klijenti često u frizerske salone dolaze po savršenu boju koja će pružiti sjaj njihovoj kosi, a zapravo se zanemaruje činjenica da redovita njega vlasišta i dužina osigurava upravo to, savršene i željene rezultate.

Ako želimo imati savršenu kosu, boju i frizuru trebamo imati zdravo vlasište. Kosa je izdanak našeg vlasišta, ona raste iz korijena naše vlasi. Vlasište je organ kože pa vlasištu treba pristupiti kao i prema njezi lica i tijela. Na isti se način trebamo boriti sa znakovima starenja, jer naša kosa i vlasište stare. Kako starimo gubimo kolagen, a isto se događa i s kolagenom u korijenu vlasi koji je zaslužan za njihovu postojanost. Kada dolazi do gubitka ili stvrdnjavanja kolagena, vlas postaje sve tanja te dolazi do ispadanja.

Najčešći problem vlasišta su perutanje vlasišta, masno vlasište, masno perutanje ili pak seboreično vlasište. Do perutanja dolazi zbog disbalansa vlasišta i nastanka seboreje. Iz tog razloga je bitno raditi redovite Detox Hair & Scalp Hair spa tretmane, odnosno čišćenja vlasišta. Najbolje je to usporediti s njegom lica. Ako gledamo segment njege kože danas postoji cijeli niz tretmana koji su nam dostupni. Kemijski pilinzi, mehanički pilinzi, strojni za hydra facial i mnogi drugi kojima se svi vrlo lako prepuštamo. Njega lica postala je naša preokupacija.

Foto: Ruža Hair

Foto: Ruža Hair

No, ako zastanemo na tren i promislimo kada smo posljednji put napravili piling vlasišta, većina bi rekla da nije vjerojatno nikada. A piling vlasišta izuzetno je bitan.
Piling vlasišta je bitan kako bismo odstranili sve nečistoće koje se talože. Nečistoće nisu samo smog, nečistoće iz naše okoline, klime, dima… već i razni proizvodi koje nanosimo i koji se talože na vlasištu, a sadrže: parabene, sulfate i slično. Sve te štetne tvari još se uvijek nalaze u raznim proizvodima za njegu kose, od šampona, maski, seruma i sl.

Zanimljiva je činjenica, da jedan od najčešće korištenih proizvoda za kosu, šampon za suho pranje, je ujedeno jedan i od najopasnijih za naše vlasište.

Foto: Ruža

Foto: Ruža

Suhi šamponi koji su često u spreju ili u pudrastom obliku, izrazito začepljuju naše pore na vlasištu. Zamislite da konstantno stavljate tekući puder ili puder u prahu i nikada ga ne čistite ili ne radite pilinge. Pore bi se začepile te bi koža postala masna, puna nečistoća i upala. Isto tako se događa i s našim vlasištem. Kada se pore vlasišta začepe smanjuje se mikrocirkulacija dotok hranjivih tvari do vlasi, usporava se obnavljanje stanica, dolazi do tanjenja kose, a uslijed toga i opadanja.

"U svim Ružinim Hair Spa salonima diljem Hrvatske i na Maldivima u naše protokole uključujemo posebno osmišljene masaže vlasišta. Znamo da su masaže vlasišta glave posebno cijenjene u svim istočnjačkim kulturama i upravo to smo preuzeli i u našem pristupu. Masaže vlasišta i glave utječu na samu prokrvljenost vlasišta, na mikrocirkulaciju, a time pojačavaju rast kose, pojačavaju elasticitet, djeluju na kolagen, isto tako djeluju na naš cjelokupni nervni sustav", kažu iz salona Ruža.

Hair Spa tretmani omogućuju klijentima cjelokupni doživljaj hair spa terapije, ali ono što nam je izrazito bitno jest da klijenti osvijeste koliko je bitno brinuti o svom vlasištu i kosi u salonu i kod kuće. Neka njega kose postane vaša nova dobra rutina u 2022. godini.


VIŠE O TEMAMAnjega kosepiling vlasišta kosehair spaRuža Hair
Povezano