Institucija elektroničke scene Roman Flügel u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.10.2022.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Ovaj svestrani poznavatelj glazbe i jedan od najproduktivnijih DJ-a predstavit će sva svoja lica, a pratit će ga domaći majstori Pepi Jogarde i Antonio Zuza

Bogata produkcija, golemo znanje i nastupi doslovce u svakom kutku svijeta. Od ranih 90-ih, Roman Flügel je među najproduktivnijim njemačkim umjetnicima elektroničke glazbe, poznat gotovo svakom ljubitelju plesnih ritmova. Jedno od najvećih imena na party sceni ponovo stiže u Zagreb! Svoju mitsku mješavinu techna sa srodnim stilovima donosi u petak, 21. listopada u Peti Kupe.
U početku poznat po brojnim projektima s dugogodišnjim suradnikom Jörnom Ellingom Wuttkeom, Flügel je objavio desetke izdanja pod svojim imenom kao i pseudonimima.

Njegova produkcija varira od acid techna, deep housea i electra do raznih eksperimentalnih radova s utjecajima jazza, krautrocka i ambijentalne glazbe. Koliko god njegov rad bio istraživački, Flügel njeguje i svoju pop stranu, remiksirajući izvođače kao što su Kylie Minogue, Pet Shop Boys i Daft Punk.
 
Njegovi setovi predstavljaju 20-godišnji pregled ravea - od techna preko housea i italo-disca do probranih opskurnih stvari. Neobični techno susreće se s futurističkim italo-discom i elektronikom nepoznatog porijekla. U jednoj stvari se čuje krautrock, u drugoj Depeche Mode, treća je već slow-motion afterparty house, a podloga svega je IDM – inteligentna plesna muzika.

Sva lica Romana Flügela, institucije elektroničke scene, provjerit ćemo ovog petka u Petom Kupeu, tijekom večeri koju će začiniti i Pepi Jogarde i Antonio Zuza. Ulaznice se mogu nabaviti na entrio.hr.

VIŠE O TEMAMARoman FlugelPeti Kupekoncerti u Zagrebu
Povezano