Illamasqua i studenti TTF-a oživjeli barok

Piše: CroModa, Foto: Vedran Benović
Objavljeno 19.06.2013.

1

Foto: Vedran Benović

Foto: Vedran Benović

Uz raskošne boje i teksture branda Illamasqua barok je oživljen u Muzeju za umjetnost i obrt

Izložba Večera u Emausu - remek djela jednog od najvećih slikara baroka, Michelangela Merisija da Caravaggija, popraćena je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu modnom revijom "Večer baroknih kostima" studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu koji su  posjetitelje, uz make-up brend Illamasqua, poveli u uzbudljivi barokni svijet baršuna, svile i čipke.   

Dok su studenti II. godine prediplomskog studija Modnog dizajna i studenti diplomskog studija kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu mjesecima unaprijed pažljivo pripremali barokne kreacije od skice do gotovih kostima, prilikom ošminkavanja modela studenti su uživali superviziju make-up artista Marije Koprtle, Mihaele Mirković, Marka Ćaćića i Ivane Bilandžije Billy.

"Nama u Illamasqui je iznimna čast sudjelovati na Večeri baroknih kostima povodom izložbe jednog od najvećih slikara svih vremena, a posebno baroka, Carvaggia. Ohrabrili smo mlade talente da putem make up-a javnosti prenesu dah jednog toliko uzbudljivog i izražajnog povijesnog razdoblja kao što je barok. Nije tajna da je život spomenutog slikara koji je promijenio i odredio tijek umjetnosti obilježen ne samo slikom 'Večera u Emausu' već i konfliktima, ubojstvima i tučnjavama. Stoga nam je bio imperativ kroz Illamasquine palete podsjetiti na veselije boje i teksture života", izjavila je Billy.


VIŠE O TEMAMAVečera u EmausuIllamasquabarok Michelangelo Merisi da CaravaggioMarija KoprtlaMihaela MirkovićMarko ĆaćićIvana Bilandžije BillyTekstilno-tehnološki fakultet
Povezano