'Grad djevojaka' glamurozan je roman koji vrijedi pročitati

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.01.2021.

0

Foto: v/b/z

Foto: v/b/z

'Grad djevojaka' autorice Elizabeth Gilbert izvrsno je ispripovijedana priča s fascinantnim ženskim likovima – višeslojno i emocionalno slavlje ženskosti

Elizabeth Gilbert, autorica svjetskih bestselera Jedi, moli, voli i Signatura svih stvari, vraća se romanom smještenim u kazališni svijet New Yorka 1940-ih i 1950-ih godina koji pršti glamurom, avanturama i putenim aferama. Roman u Hrvatsku stiže u izdanju kuće v/b/z.

 
"Grad djevojaka" izvrsno je ispripovijedana priča s fascinantnim ženskim likovima – višeslojno i emocionalno slavlje ženskosti! Roman je to o osudi, ali i o slobodi žena da izaberu život kakav žele i uživaju u njemu – „jer život je opasan i prolazan te stoga nema smisla uskraćivati si užitak ili pustolovinu dok si ovdje“.
 
"Sjajan roman… Grad djevojaka otvara velika pitanja o rodu, obitelji koju sami izabiremo i o tome što znači biti žena" - Marie Claire.
 

Radnja:

Godina je 1940. Devetnaestogodišnju Vivian Morris upravo su izbacili s elitnog ženskog koledža Vassar. Roditelji je šalju u New York k teti Peg, koja vodi posrnulo kazalište na Manhattanu: Teatar Ljiljan. U Ljiljanu Vivian otkriva boemski način života i potpuno je očarana tim šarolikim, nesputanim i nekonvencionalnim svijetom. Ondje uči što znači biti drugačija. Ona i kazališne zabavljačice, mlade, glamurozne i nerazdvojene, osvajaju grad. No kad Vivian učini pogrešku koja je izazvala velik skandal, njezin život potpuno se preokreće i trebat će joj godine da shvati što je to zapravo bilo i što je značilo...

VIŠE O TEMAMAknjiževnostVBZElizabeth Gilbert
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se