Gourmet bajka u Umagu za ljubitelje istarske kuhinje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.07.2022.

0

Istarske rolice

Istarske rolice

Poluotok je ime simpatične food-truck priče i mjesto susreta ljubitelja novih okusa. Domaćih, umaških, a opet u skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

Grad Umag i Stella Maris Resort od ovog petka postaju sportsko, ali usto i gourmet središte Hrvatske. Uz atraktivne teniske mečeve, ljubitelji vrhunskih delicija na jednom će mjestu doživjeti putovanje okusima Istre koje se rijetko ponavlja. Ovogodišnji 32. Plava Laguna Croatia Open uz bogatu tenisku povijest isto tako njeguje i svoju gourmet priču.

Poluotok je ime simpatične food-truck priče i mjesto susreta ljubitelja novih okusa. Domaćih, umaških, a opet u skladu s najnovijim svjetskim trendovima. Dvojica prijatelja, Umažani Ivan i Vedran, svojim će nam delicijama donijeti atmosferu nekih davnih ljetovanja u Istri kad su djeca bezbrižno trčala vinogradima i vrtila se na vrtuljku, hrana imala puniji okus, tempo bio sporiji, a retro kamiončići često prolazili uskim ulicama. Jedan takav kamiončić upravo je njihov Poluotok. Mjesto je to gdje ćete probati kuhinju koju su oni naučili od svojih nona i nonića.

Poznati chef Marin Medak odrastao je u selu na Neretvi no u Umagu nam ove godine predstavlja pravu istarsku priču. Ove godine Marinov RougeMarin sa svojim food - truckom tijekom umaškog ATP turnira predstavlja pet jela, a namirnice koje će koristiti su sve s područja Istre.

Poluotok

Poluotok

"U Umag se uvijek vrlo rado vraćamo. Ove smo godine po prvi puta napravili fuziju naše priče i istarskih namirnica. Vjerujem da će gosti uživati u našim jelima." – istaknuo je chef Marin Medak.

Uz Poluotok i Rougemarin tu je ove godine i Pelagius sa svojom street food ponudom, a INA Fresh Corner je pak ponuda koja će po prvi puta oduševiti sve posjetitelje umaškog turnira sa svojim poznatim Hot Dogom koji, posebno za ovu prigodu, dolazi u novoj varijanti - sa istarskom kobasicom. Za sve ljubitelje roštilja, u ponudi će se naći i premium burger te ostala jela s roštilja.

U Taste Istria zoni će se nalaziti i ekskluzivna zona istarskog pršuta i sira, a svi ljubitelji vina imat će priliku kušati autohtone istarske sorte na brojnim degustacijskim mjestima nagrađivanih istarskih vinara.


VIŠE O TEMAMAUmagATP UmagPlava Laguna Croatia OpenIstarke roliceMarin Medakstreet food




Povezano