Zaviri u opako dobar stan koji se prilagođava tvojim potrebama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.11.2018.

1

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Inspiriraj se s rješenjima iz ovog fleksibilnog doma, koja je za IKEA katalog 2019. osmislila kreativna Åsa Dyberg

Kombiniranjem fleksibilnog namještaja kreiraj prostor koji će se mijenjati sukladno potrebama tvoje obitelji.

U ovom stanu je Åsa Dyberg željela kreirati udoban i fleksibilan prostor za obitelj s tinejdžerima. "Pobrini se da svima bude udobno. Izaberi veliku sofu/ležaj s opuštenim jastucima za leđa koje je lako zamijeniti i oblikovati u idealnu leđnu potporu, te podesiti dubinu sjedišta ovisno o tome želiš li sjesti ili leći", kaže Åsa.

Sofa koja odgovara svim potrebama

Sofa koja odgovara svim potrebama

Ova sofa ispod sjedišta ima i prostrano rješenja za odlaganje posteljine, pa je idealno rješenje za goste koji ostaju preko noći.

Promijeni atmosferu

Atmosfera je jako bitna

Atmosfera je jako bitna

"S pomoću sustava pametne rasvjete ćeš lako i jednostavno prigušiti ili promijeniti boju svjetla, sve ovisno o situaciji. Vrlo je zgodno jer, na primjer, osvjetljenje možeš podesiti s pomoću daljinskog upravljača – bez pomicanja sa sofe. Kombiniraj nekoliko LED rasvjetnih ploča dok ne pronađeš kombinaciju za svoj prostor. Ove su odlične u tamnim prostorima kojima treba malo dodatnog osvjetljenja".

Fleksibilan namještaj

Multifunkcionalan namještaj je poželjan

Multifunkcionalan namještaj je poželjan

"Koristi multifunkcionalan namještaj koji ćeš lako prerasporediti i pomaknuti, ovisno o raspoloženju i situacijama. Od jedne prostorije možeš kreirati multifunkcionalan dom otvorenog tipa. Ako upotrijebiš više pomoćnih stolova umjesto jednog većeg stolića, omiljeni predmeti će ti uvijek biti na dohvat ruke", kaže Åsa.

Izlaganje i pospremanje

Rješenje za izlaganje i pospremanje

Rješenje za izlaganje i pospremanje

"Lako pristupno rješenje za odlaganje olakšava svako pospremanje. Savjetujemo da svatko dobije jedan pretinac i da se svaka osoba sama brine za svoje stvari. Sviđa mi se ovaj regal jer se može koristiti vodoravno i okomito. Djeluje poput rješenja za odlaganje i komode u jednom."

Kada mjesto za spavanje umiruje

Spavaća soba u kojoj se uživa

Spavaća soba u kojoj se uživa

"Pametan savjet za odvajanje prostora je korištenje različitih boja. Ovdje smo koristili tamne i prirodne tonove koji stvaraju ugođaj privatnosti i mira. Ugodnu atmosferu možeš i dodatno pojačati. Primjerice s fleksibilnim ukrasima poput pomičnih zidnih lampi s hvataljkom koje će ti pružiti najbolje svjetlo za čitanje."

Ugradbeni ormar mora biti vrhunski

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Otvoreno rješenje za odlaganje od čvrstog bambusa i laganog aluminija pruža iznimnu preglednost. Izaberi i kombiniraj elemente koji odgovaraju tvojim potrebama i prostoru. Funkcija spajanja na „klik” omogućuje jednostavno rastavljanje i preraspodjelu elemenata.


VIŠE O TEMAMAAsa Dyberguređenje domauređenje interijeraIkeakako urediti dnevnu sobu
Povezano