Girotondo: Neosporni kralj urbane istarske gastro scene!

Piše: Iva Tuđa, Foto: Vedran Šilipetar
Objavljeno 08.02.2013.

57

Ako bih morala birati jedno mjesto u Istri gdje se jako ugodno osjećam, što zbog ambijenta, osoblja, glazbe ili prefine domaće hrane, moj odgovor bi uvijek bio Girotondo!

Iva Tuđa u restoranu Girotondo | Foto: Vedran Šilipetar

Iva Tuđa u restoranu Girotondo | Foto: Vedran Šilipetar

Girotondo, smješten u Vodnjanu, jedan je od onih cool, nepretencioznih restorana koji osim vrlo osmišljenom ponudom oduševljavaju i jednom za istarske restorane vrlo netipičnom osobinom: uvijek radi i ne postoji trenutak u danu kada nije skroz ili barem napola pun.

Domaća hrana i sjajna atmosfera

Domaća hrana i sjajna atmosfera

Ambijentom mješavina autohtonog istrijanskog štiha zahvalno pomiješanog s modernističkijim detaljima vaš boravak čini ugodnim i intimnim.

Sjećam se svog prvog dolaska u Girotondo. Oduševila me opuštena atmosfera i jako dobar odabir glazbe. Naime, za razliku od većine istarskih restorana i konoba - ovdje vladaju 70-e i 80-e.

Hrana je pak vrlo autohtona, domaća.

Vlasnik i vrlo ljubazno osoblje Girotonda svakodnevno se trude da su sve namirnice domaće - od mesa i maslinovog ulja do tjestenine koju sami pripravljaju. Jako cijene i promiču hrvatske proizvode malih obrtnika te od njih otkupljuju kako hranu tako i vina.

Ovaj put se nikako nisam mogla odlučiti što bih jela, a izbor je pao na klasičniju, zimskiju varijantu ručka. Sve je bilo u znaku (prefinih) domaćih kobasica.

Tako sam za predjelo jela pečene ljute kobasice s palentom i pečenim kupusom, a za glavno jelo sam uživala u domaće spravljenim pljukancima sa kobasicom. Sve sam to popratila sa izvrsnim domaćim teranom.

Naravno da nisam izostavila ni desert. Kolač od šumskog voća i sira bio je najbolji izbor poslije ovog jačeg obroka! Lagan i osvježavajuć, idealan!

Poslije svega, bila sam sigurna samo u jedno: moj ponovni dolazak u Istru zasigurno ću ispuniti još jednim posjetom Girotondu!

> Ostale članke iz rubrike Something Delicious by Iva Tuđa pročitajte ovdje


VIŠE O TEMAMARestoran Girotondogastronomijaistarska kuhinjapalentapečeni kupuskolač od šumskog voćaSomething Delicious
Povezano