FOTO: Slavonska krizma u očima Twinsa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.07.2014.

17

Nakon priče o kraljeviću i prosjaku, iz radionice dvojca Twins stiže nam još jedna zanimljiva kampanja

Damir Begović i Domagoj Štimac snage su ponovo udružili s mladim fotografom Jakovom Baričićem u raskošnom prostoru zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt koji gotovo da je već postao i zaštitni znak njihovog branda. Ovaj put donose nam priču o krizmi u Slavoniji iz koje i sami dolaze, u silueti vidljivo inspirirani 50-im godinama prošlog stoljeća, a u stylingu bogatim gozbama koje slavonske žene tradicionalno pripremaju u danima uoči krizme.
"Veliki dio inspiracije proizlazi iz slavonske trpeze kojoj se pridaje najviše pažnje prilikom pripreme krizme tako da na našoj odjeći možete vidjeti našiveno posuđe i salvete koje smo u odjevne predmete ukomponirali koristeći se tehnikom decoupagea. Kod izrade nakita koristili smo zlatni pribor za jelo od kojeg smo radili ogrlice i narukvice", izjavili su Twinsi.
Dašak slavonskog života u kolekciju je donesen i maštovitim vezovima u obliku karakterističnih natpisa kao što je primjerice "još sam kuharica mlada zato ne znam što ću kuhat sada", ali i upotrebom paname koja se u narodu specifično naziva borica i koristi za izradu stolnjaka.

Najveća inspiracija dvojcu je ipak njihova muza Ana Begović, koja se našla u kampanji uz još dva Talijina modela – Mariju Kovač i Karmelu Lenić. Frizuru potpisuje Nikola Blažinić, a make-up Iva Mandić.

VIŠE O TEMAMAAna BegovićTwinsDamir BegovićDomagoj ŠtimacJakov BaričićMarija KovačKarmela LenićNikola BlažinićTalia model
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se