Frizerski homage Davidu Bowieju i Princeu na splitskoj Monturi

Piše: CroModa, Split, Zagreb
Objavljeno 30.05.2016.

119

Spektakularnim 'frizerskim' homageom Davidu Bowieju, Princeu i Freddieju Mercuryju u nedjelju je završeno ljetno izdanje manifestacije Montura Split Fashion Destination

Osim što su trojica 'glumaca' – Damira Kalajžić (Bowie), Sebastian Rubin (Prince) i Gianluca Delpolo (Mecury) nosili izvrsne kostime, imali frizure vjerne likovima, odlično su i odglumili i plesali. Dupkom puno gledalište pozdravilo ih je ovacijama na improviziranoj sceni u velikoj montažnoj hali splitskog brodogradilišta Brodosplit.

Ovom sjajnom završetku ljetne Monture prethodili su odlični nastupi još jedanaest frizerskih salona s izvrsnim frizurama i najnovijim trendovima.

Festival je otvorio salon 'Ritual' Nedjeljka Lešine koji je predstavio sve verzije trendi muških frizura. Salon 'Ivana' Ivanke Radić pokazao je što znači dobro češljanje i bojanje. Senada Vidaković je s nastupom svoje salona 'Alba rosa' publici pokazala neprolaznost pin up stila, a osim što je njezin tim briljirao u izvedbi i dobro uvježbanoj koreografiji, sada je sasvim jasno da se pin up sasvim dobro uklapa i u današnje vrijeme. Salon 'Efekt' Ornele Domić pokazao je mogućnosti bojenja i šišanja. Uz operne arije i 'menekenke' s lepezama te ples salon 'Chiara' Jasne Peričić uveo nam je u svijet ženstvenih frizura, punđi, lokni i pletenica.

Karolina Ivković i salon 'Gizela' posvetili su se efektima bojenja primjerenim mlađima. Sve vrste frizura i šišanja pokazao je salon 'Tip Top' Linde Novaković. Moderne ženske i muške frizure predstavio je salon 'Sananda' Joška Tafre. Elida Marković i njezin salon 'Elida' na scenu su izveli modele svih dobi, čak i gospođe u lijepim godinama koje su dokazale da se trendi frizure nose uvijek. Josip Lijić je sa svojim timom salona 'Josip art hair' doveo nestvarne frizure, umjetnička djela samo za posebne prigode.

I, na koncu, onom spektaklu s početka teksta prethodio je nastup ili bolje reći demonstracija nastanka 'bijele vile od kose'. Mi smo u modelu vidjeli vilu, no autor Toni Plančić ('Toni') kaže da je končan sud prepustio publici.


VIŠE O TEMAMAMonturaSplit Fashion DestinationDamira KalajžićSebastian RubinGianluca Delpolo Elida MarkovićToni Plančić
Povezano